Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV vergeet door te drukken

De Asperense volleyballers hebben afgelopen vrijdagavond in Sliedrecht een 3-2 nederlaag geleden. Hoewel ze op 1-2 voorsprong kwamen, wisten ze het karwei niet af te maken. WHV dacht na de gemakkelijke overwinning in de derde set de zege al op zak te hebben. De ploeg onderschatte echter de veerkracht en werklust van Sliedrecht.

In de eerste set was WHV nog niet helemaal bij de les. Vrijdagavond om 19.15 in Sliedrecht is voor de meesten een haastklus. Met het diner net achter de kiezen of zonder überhaupt een diner te hebben genoten, moest de ploeg even zijn draai vinden. De Asperense heren hadden aanvankelijk weinig tot geen servicedruk. Enkel spelverdeler Niels Reder wist het Sliedrecht lastig te maken met zijn service. Hierdoor kwam de thuisploeg over het algemeen gemakkelijk tot scoren. Aanvallend vermogen heeft de ploeg van Sliedrecht wel zeker als de bal goed bij de spelverdeler aankomt. Daarnaast stond WHV verdedigend ook nog niet helemaal op scherp.

De tweede en derde set verliepen velen malen beter voor WHV. Het aantal foute services aan de zijde van WHV werd minder en de druk nam toe. Daarnaast pakten de Asperense mannen verdedigend meer ballen op. Ook de passing was beter verzorgd zodat spelverdeler Niels Reder meer kon variëren. Dat leidde tot meer dreiging op de midden en daarmee vanzelf ook voor meer ruimte op de buiten. En zo kwam WHV makkelijker tot scoren. Het lek leek dan ook boven voor de ploeg uit Asperen. Met 18-25 en 15-25 werd een 1-2 voorsprong gepakt en de vierde set leek slechts nog een formaliteit.

Maar hoewel de heren van WHV al dachten dat de wedstrijd gespeeld was, hadden de heren van Sliedrecht de moed nog niet opgegeven. Al eind derde set zagen ze het spel aan de kant van WHV verslappen. En dat gaf de thuisploeg nieuwe energie. Waar Sliedrecht de laatste twee sets knokte voor elke bal en elk punt, zakte WHV steeds verder weg. De servicedruk werd minder en het aantal foute services nam weer toe. Daarnaast hadden de Asperense mannen grote moeite om aanvallend nog tot scoren te komen. De ballen werden uit of in het blok geslagen of gemakkelijk ingeleverd bij de tegenstander. De thuisploeg daarentegen had aan zelfvertrouwen gewonnen en gingen vol voor elke aanval. En de overtuiging en werklust van Sliedrecht werden uiteindelijk beloond met de eindoverwinning. Hoewel WHV over de gehele wedstrijd meer punten had gemaakt, was het de thuisploeg die de overwinning wegkaapte.

Dankzij deze nederlaag zakken de Asperense mannen terug naar de vijfde plek op de ranglijst. Dit met de kanttekening dat de nummers drie en vier een wedstrijd meer hebben gespeeld. Het blijft dus stuivertje wisselen in de top van het klassement. De lijstaanvoerder deed echter goede zaken dit weekend door de nummer twee te verslaan en een gat te slaan met de rest van de concurrentie. Aankomende zaterdag speelt WHV thuis tegen SNA uit Bleskensgraaf.