Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV klimt naar derde plek

Dankzij een thuiszege afgelopen zaterdag zijn de Asperense volleyballers opgeklommen naar de derde plek op de ranglijst. Tegen naaste concurrent Move4U uit Vlaardingen verloor WHV de eerste set. De ploeg herpakte zich echter goed en wist de drie opvolgende sets te winnen.

De start van de Asperense mannen was niet best. Zowel passend als aanvallend oogde het spel stroef en onzeker en ging er te veel fout. De bezoekers uit Vlaardingen zaten die eerste set een stuk beter in hun spel. WHV wist vooraf al dat ze Move4U onder druk moesten zetten met een goede service. Dit omdat ze bij een goede pass over voldoende aanvalskracht beschikken om de side-out te spelen. Dat lukte echter te weinig waardoor Move4U weinig moeite had om tot scoren te komen. Daarnaast stuitte WHV die eerste set veelvuldig op de blokkering van de tegenstander.

Gelukkig gooide WHV vanaf de tweede set de schroom van zich af. De service ging beter draaien en de passing kwam beter aan bij spelverdeler Niels Reder zodat hij vaker zijn middenspelers kon gebruiken. En Move4U had duidelijk moeite met de snelle middencombinaties met Wildrik van de Plassche. Door de dreiging op het midden ontstond er ook gelijk meer ruimte op de buitenkant. WHV kwam dan ook een stuk makkelijker tot zijn punten deze tweede set. En waar de eerste set met 17-25 werd verloren ging de tweede set met dezelfde cijfers naar WHV.

In de derde en vierde set golfde het spel aardig op en neer. WHV stond over het algemeen aan de juiste kan van de score maar kende wel steeds fasen waarin het even wat moeizamer ging. En zo bleven beide sets toch nog lang spannend. Gelukkig was er steeds wel iemand aan de zijde van WHV die met een goede servicereeks weer even een gaatje wist te slaan. Daarnaast kwamen beide passer-lopers Stefan Arp en Joeri van Wijk steeds beter in hun spel. Zo wist WHV uiteindelijk beide sets met respectievelijk 25-23 en 25-22 in hun voordeel te beslissen.

Dankzij deze overwinning staan de Asperense mannen nu op een derde plek met 3 punten achterstand op de nummer twee en 7 op de nummer één. De concurrentie hijgt WHV echter ook in de nek in een competitie waar het nog alle kanten op kan. Komende vrijdag mag de ploeg van trainer / coach Hessel Reinsma op bezoek bij Sliedrecht Sport die momenteel op de tiende plek op de ranglijst staan.