Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV start jaar met zege

De Asperense volleyballers zijn het jaar gestart met een keurige 0-4 overwinning op VCN. Deze zege werd afgelopen vrijdagavond behaald in Capelle aan de IJssel. De heren van WHV speelden net wat constanter dan de tegenstander. Dankzij deze overwinning klimt de ploeg van trainer/coach Hessel Reinsma naar de vierde plek op de ranglijst.

Heel even moesten de Asperense heren wennen aan het moment en de omstandigheden. Vrijdagavond is over het algemeen niet de avond dat de equipe van WHV op zijn best is. Maar gedurende de eerste set groeide de ploeg langzaam in de wedstrijd. Zonder briljant te spelen was het spel solide genoeg om VCN de baas te blijven. De passing aan de zijde van WHV was over het algemeen aardig goed verzorgd. Goed genoeg om steeds weer de side-out te verzorgen zonder al te veel puntverlies. Daarnaast wisten de Asperense mannen met hun servicedruk steeds een paar punten extra te pakken.

En eigenlijk was dat in het kort de rode draad van de wedstrijd. WHV was net wat zuiverder in zijn passing en maakte vervolgens het verschil met de service. Daarnaast lieten de Asperense mannen ook net wat meer verfijning zien in hun aanval. Stefan Arp wisselde prima zijn hard geslagen ballen af met tactische, geplaatste varianten. En verder kon spelverdeler Niels Reder natuurlijk altijd weer terugvallen op zijn diagonaalspeler René Roth. En af en toe verraste hij de verdediging van Capelle met een snelle midden combinatie of een directe doorspeelbal.

Dat alles was voldoende om niet in de problemen te komen en de volle buit van vijf punten mee naar Asperen te nemen. Een mooie opsteker begin van het jaar en als start van de tweede seizoenshelft. Aankomende zaterdag speelt WHV in eigen huis tegen het als zesde geplaatste Move4U uit Rotterdam. Het onderlinge puntverschil bedraagt echter slechts één punt tussen beide ploegen. Een beeld wat op zich kenmerkend is voor de competitie waar WHV in zit. Over het algemeen zijn er nog geen hele grote verschillen gemaakt en laten veel teams zo nu en dan punten liggen. Voor komende zaterdag dus een interessante ontmoeting voor de Asperense equipe.