Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV sluit jaar af met winst

De Asperense volleyballers boekten afgelopen weekend een prima overwinning op naaste concurrent RVC Libanon. WHV ontving de als vierde geklasseerde Rotterdammers in eigen huis. En hoewel de thuisploeg een moeizame start kende, wisten de Asperense mannen het tij te keren. Na de verloren eerste set knokte het team zich terug in de wedstrijd om deze vervolgens met 3-1 naar zich toe te trekken.

De eerste set verliep stroef. WHV speelde verkrampt en maakte te veel fouten. En daar maakte RVC dankbaar gebruik van. De Rotterdammers hadden de verdediging goed staan en lieten weinig kansen liggen om tot scoren te komen. Dit mede omdat de Asperense heren verdedigend niet alert waren. De eerste set ging dan ook terecht naar RCV Libanon.

In de tweede set kantelde het spel. Hoewel de start nog niet echt overtuigend was kwam er langzaam wat meer vuur in de ploeg. WHV wist steeds meer energie in het spel te leggen en dat betaalde zich uit. Er kwam meer power in de aanval, er werden meer ballen verdedigd en met meer lef geserveerd. Daarbij kwam spelverdeler Niels Reder steeds beter in zijn element. Met veel variatie wist hij zijn aanvallers steeds prima in stelling te brengen. Daarnaast pikte hij af en toe zelf zijn punten mee door de vijandelijke verdediging te verrassen met een slim gespeelde tweede bal.

Na het winnen van de tweede set had WHV in de derde set geen kind aan RVC. De side-out van de Rotterdammers werd onder druk gezet door een goede service. Daarnaast was de verdediging van WHV alert. De ballen die werden opgepikt in het achterveld kon spelverdeler Niels Reder vervolgens altijd kwijt aan de buitenaanvallers Stefan Arp en Joeri van Wijk. Met 25-11 kwam de Asperense ploeg op een 2-1 voorsprong.

En hoewel de vierde set even een haperende start kende, pakte WHV het ritme vrij snel weer op. Met 25-16 werd de klus zonder verdere problemen afgemaakt en zo wist de Asperense ploeg het jaar 2018 af te sluiten met een prima overwinning. Voorlopig bekleedt WHV na tien gespeelde wedstrijden de vijfde plek op de ranglijst. Trainer / coach Hessel Reinsma kijkt dan ook niet ontevreden terug om de afgelopen periode. Hoewel de ploeg even in een dip kwam na een prima seizoenstart lijkt de opgaande lijn weer gevonden. Veranderingen doorvoeren is altijd lastig en vraagt om tijd, geduld en volharding. Daarbij is het belangrijk om als team te blijven opereren en samen te blijven geloven dat die neergelegde lat haalbaar is.

De volgende wedstrijd voor WHV is op vrijdag 12 januari in het nieuwe jaar. De ploeg mag dan op bezoek bij VCN in Capelle aan de IJssel.