Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV wint vijfsetter

De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag Vollido uit Hendrik Ido Ambacht op bezoek. De door blessures geplaagde selectie wist uiteindelijk in vijf sets de zege veilig te stellen. Dit nadat de ploeg eerst op een 2-0 voorsprong was gekomen. WHV bekleedt na deze wedstrijd voorlopig de vijfde plek op de ranglijst.

De eerste set was bijzonder spannend. Spelverdeler Niels Reder die herstellende is van een spierblessure startte weer in de basis. Na een goede start van WHV kwamen de gasten uiteindelijk toch weer langszij. Even leek het er zelfs op dat de Asperense mannen in de slotfase aan het kortste einde zouden trekken maar de ploeg toonde mentale veerkracht. Op basis van inzet en overtuiging wist de ploeg twee setpoints te overleven en pakte uiteindelijk de eerste set met 30-28. Een mooie opsteker voor de ploeg.

De tweede set verliep een stuk vlotter. WHV had vertrouwen gekregen door de winst in de eerste set en speelde lekker vrij uit. De ploeg werkte hard en kreeg meer vertrouwen in de aanval. Zowel Stefan Arp als Joeri van Wijk kwamen als passer-loper regelmatig tot scoren terwijl de neven Brian en Wildrik van de Plassche voor dreiging zorgden op de midden. En de lastige ballen konden altijd richting diagonaal speler René Roth die als vanouds het puim opruimde voor de ploeg. Daarnaast werd er hard gewerkt in het achterveld. De zege in de tweede set was dan ook dik verdiend.

In de derde set haalde trainer / coach Hessel Reinsma uit voorzorg Niels Reder naar de kant. Sander Arp nam zijn plaats in en Josias Dankers kwam er in voor René Roth. Dankzij deze omzettingen moest de ploeg weer even wennen en slopen er wat slordigheidjes in het spel. Dankzij de werklust van de Asperense equipe bleven zij echter prima in het spoor van Vollido. Net als in de eerste set volgde er een spannend ontknoping. Nu was het echter Vollido dat aan het langste eind trok. WHV miste net het vertrouwen om de beslissende punten te maken.

De vierde set was de minste set voor WHV. De ploeg leek enigszins van slag door de nederlaag in de derde set. De overtuiging was even verdwenen en had plaats gemaakt voor onzekerheid. En die onzekerheid had een verlammende uitwerking. In plaats van dat stapje extra werd nu juist een stap minder gezet. Vollido kon zo op 2-2 komen en dus moest de vijfde set de beslissing brengen.

Samen met René Roth, die inmiddels weer binnen de lijnen was gekomen, nam aanvoerder Stefan Arp zijn ploeg op sleeptouw. Dankzij enkele prima punten wisten zij het vertrouwen weer terug te brengen in de ploeg. De voorsprong die werd opgebouwd kwam vervolgens niet meer in gevaar zodat de winst alsnog naar WHV ging. Een overwinning die de ploeg wel even kon gebruiken. Na afloop prees trainer / coach Hessel Reinsma zijn ploeg dan ook om de getoonde werklust en teamspirit.

Volgende week speelt de ploeg thuis nog tegen het Rotterdamse RVC Libanon. Daarna volgt er een korte winterstop van 4 weken waarin alle blessures hopelijk weer volledig kunnen herstellen.