Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV te laat op toeren

De Asperense volleyballers kenden afgelopen zaterdag een slechte start in hun wedstrijd tegen City Bril Krimpen. WHV dat te gast was in Krimpen aan de IJssel maakte een onzekere indruk. Nadat de ploeg er begin van de wedstrijd enkele keren niet in slaagde om tot scoren te komen, brokkelde het broze zelfvertrouwen snel af. Pas laat in de derde set gooiden de heren de schroom van zich af. Te laat om de derde set nog binnen te slepen maar een prima opmaat voor setwinst in de vierde set.

WHV was niet zichzelf in de eerste twee sets. De ploeg had geen geloof in eigen kunnen en speelde verkrampt. De service werd te voorzichtig gespeeld en aanvallend ontbrak elke overtuiging. Spelverdeler Niels Reder had dan ook grote moeite om scorende spelers te vinden. Daarbij werd de ervaren middenspeler Wildrik van de Plassche ook nog eens geplaagd door wat blessures. Ook hij kon zijn stempel niet op deze wedstrijd drukken.

City Bril Krimpen kon daardoor zijn eigen spel spelen. De ervaren equipe had geen problemen om de passing steeds gemakkelijk bij hun spelverdeler te krijgen. En nog belangrijker, de thuisploeg maakte weinig tot geen fouten in hun aanval. En al wist WHV af en toe enkele ballen te verdedigen vaak was het toch weer de Asperense aanval die de fout in ging en het punt aan de tegenstander liet. De bal stuitte of op de verdediging van Krimpen of werd uit of in het net geslagen. De onmacht straalde dan ook van WHV af en het kostte trainer / coach Hessel Reinsma grote moeite om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Dat lukte pas halverwege de derde set. Met hulp van zijn ervaren spelverdeler Niels Reder kwam er eindelijk wat ontspanning in de ploeg.

En dat betaalde zich uit. De spanning leek langzaam uit de spieren weg te vloeien om plaats te maken voor souplesse en techniek. Het gevolg was dat de servicedruk omhoog ging en de ballen aanvallend wel goed werden geraakt. De laatste anderhalve set leek er dan ook een hele andere ploeg te staan. Frustratie had het veld geruimd voor ontspanning en plezier. En dan blijkt er opeens veel volleybal in de ploeg te zitten. Helaas was de achterstand in de derde set al te groot om nog te overbruggen. Maar de lijn werd in de vierde set prima doorgetrokken. En zo kon de ploeg toch nog een punt mee naar huis nemen. De belangrijkste winst was echter het herstel van het vertrouwen in het laatste deel van de wedstrijd.

WHV dat nu vierde staat op de ranglijst heeft komende zaterdag vrijaf. De eerstvolgende wedstrijd is op 24 november in Rotterdam tegen Volley Zuid.