Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Opnieuw volle winst voor WHV

De Asperense volleyballers wisten afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij hun wedstrijd met 4-0 te winnen. In eigen huis was WHV een maatje te groot voor de heren van Sliedrecht Sport. Een leuke bijzonderheid aan deze overwinning was dat dit gebeurde in een volledig nieuw tenue. Deze nieuwe outfit hadden de heren van WHV te danken aan sponsor Niels Reder. Met zijn bedrijf Reder Project Nederland bv verzorgt hij al vele jaren de kleding van het eerste herenteam. Dit bedrijf richt zich in het dagelijks leven op de complete inrichting van ruimtes waar mensen samenkomen en / of werken, waarbij een deel van de meubelproductie zelfs in eigen beheer wordt gedaan. Als dank voor deze sponsoring werd hij dan ook terecht in het zonnetje gezet afgelopen zaterdag.

De heren van WHV kwamen prima uit de startblokken afgelopen zaterdag. Via een goede servicedruk maakte het de ploeg van Sliedrecht lastig om de side-out te spelen. Al snel bouwde WHV een voorsprong op hoewel ze deze tegen het einde van de set weer zagen teruglopen. Het spel werd slordig aan Asperense zijde en daar profiteerde de gasten uit Sliedrecht van om weer dichterbij te komen. Trainer / coach Hessel Reinsma greep in en bracht passer-loper Joeri van Wijk in de ploeg die met enkele prima punten WHV weer in de juiste richting stuurde. En zo werd de eerste set alsnog binnengehaald door de Asperense mannen.

De rest van de wedstrijd kwam WHV niet echt meer in problemen. De ploeg wist over het algemeen veel druk te creëren met de service. Daarnaast kon het aanvallend altijd terugvallen op aanvoerder Stefan Arp en op de snelle midden-combinaties met Wildrik van de Plassche. Beide heren kwamen veelvuldig tot scoren zonder dat de heren van Sliedrecht Sport daar een passend antwoord op konden vinden. Alleen in het eerste deel van de derde set leek de thuisploeg even in problemen te komen. Door wat onzorgvuldigheden in de servicepassing werd het even lastig om de side-out te spelen. Hierdoor liep de achterstand op een gegeven moment op tot 3-9. Ook dat loste de ploeg echter prima op. De rust werd bewaard en punt voor punt liep WHV weer in op de bezoekers. Dit dankzij enkele prima verdedigende acties van onder meer René Roth.

De vierde set verliep probleemloos en zo kon coach Hessel Reinsma wederom terugkijken op een prima wedstrijd. De echte beproevingen moeten nog komen maar voorlopig lijken de trainingsarbeid en de gekozen accenten in de training zich uit te betalen. Volgende week speelt WHV opnieuw in eigen huis. Dan is Voleco uit Ouderkerk aan de IJssel te gast. Een ploeg die momenteel de tiende plek op de ranglijst bekleedt.