Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Eenvoudige zege heren WHV

De Asperense volleyballers boekten afgelopen zaterdag hun tweede 4-0 overwinning op rij. Tegenstander deze keer was Move4U uit Vlaardingen dat vorig seizoen is gepromoveerd vanuit de 1e Klasse. De basis voor de overwinning werd gelegd door de prima servicedruk van de kant van WHV waardoor gastheer Move4U steeds grote problemen had om de side-out te spelen.

Trainer / coach Hessel Reinsma keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd. “Langzaam maar zeker zie ik steeds meer elementen terugkomen in het spel waar we op trainen. Serveren met een doel, het voetenwerk bij de servicepassing, de manier van blokkeren om maar eens wat voorbeelden te geven. En ook heel belangrijk was het plezier wat vandaag werd uitgestraald als team. Blij zijn met elkaar en voor elkaar bij elke goede actie zijn basis ingrediënten voor de juiste teamspirit.”

Spelverdeler Niels Reder zette zaterdag direct de toon met zijn service. Hij begon de eerste set met een prima servicereeks waardoor WHV gelijk een comfortabele voorsprong wist op te bouwen. En dat beeld bleef de hele wedstrijd overeind. Ook Virgil in den Eng en aanvoerder Stefan Arp hadden zo nu en dan uitstekende servicebeurten waardoor WHV in elke set makkelijk afstand nam van Move4U. En als de passing dan goed lag moest de thuisploeg nog langs de sterke blokkering van René Roth zien te komen.

WHV had daarentegen veel minder moeite met het spelen van de side-out. De passing van onder meer Joost de Jong kwam goed aan bij spelverdeler Niels Reder die zijn aanvallers vervolgens voor het uitkiezen had. Er was goede dreiging op het midden en passer-loper Stefan Arp was lastig af te stoppen door de tegenstander. Datzelfde gold overigens voor diagonaal speler René Roth. Ook Joeri van Wijk die later in de wedstrijd in de ploeg kwam viel prima in.

En zo ging de overwinning met ruime cijfers naar de Asperense volleyballers. Slechts één set wist Move4U de 20 punten aan te tikken. In alle andere sets werd de thuisploeg daar ruim onder gehouden. Het enige wat af en toe nog niet helemaal lekker liep was het verdedigen vanuit de basispositie. Te vaak lopen de verdedigers al weg vanuit hun positie zonder eerst te kijken waar de bal heen gaat. Een mooi aandachtspunt voor de komende trainingen.

Dankzij deze overwinning klimt WHV nu naar de vierde plek op de ranglijst. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen de mannen van Sliedrecht Sport op het programma die momenteel de zesde plek bekleden.