Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

We leren iedereen volleyballen

 

Een aantal jaren geleden kwamen we tot de conclusie dat er eigenlijk geen instapgroep was binnen volleybalvereniging WHV om te starten met volleyballen. Alle nieuwe leden begonnen als jeugdlid, oud-leden hadden al eerder gevolleybald, of volleyballers kwamen in onze regio wonen. Echt startende volleyballers hadden we eigenlijk niet. Natuurlijk heeft bijna iedereen de grootste zaalsport van Nederland wel eens beoefend op school of op de camping, maar om te starten is toch wel weer een stap. 

Juist om die reden zijn Willem Arp en Olaf van Arkel een specifieke trainingsgroep gestart waar iedereen welkom is om volleyballen te leren. We richten ons op de basistechnieken en spelen ook altijd een onderling partijtje. Het leuk is ook dat iedereen in de groep weet dat we steeds weer nieuwe instappers hebben en dat we die maximaal ondersteuning bieden om mee te gaan draaien. Eigenlijk is het idee afkomstig van het tennis. Iedereen kan instappen in het tennis en tennislessen ontvangen om de eerste stappen te zetten. Wij doen dat eigenlijk ook, maar dan met een teamsport als volleybal. We werken consequent aan het voetenwerk en aan de basisbewegingen en -technieken. Zeker niet alleen het oefenmateriaal is een belangrijke factor, maar juist vertrouwen en support is nog veel belangrijker. In de groep is dit maar al te goed bekend. Iedereen richt zich op eigen verbetering en staat open om elkaar te helpen. 

Nu met ruim vijf jaar ervaring kunnen we zeker zeggen dat we eigenlijk iedereen kunnen laten meedraaien. We bouwen het zo op dat ook nieuwkomers direct mee kunnen draaien. Sommigen hebben al ergens recreanten gespeeld en willen een stap meer zetten, maar anderen zijn echt nog blanco in het volleybal en moeten de basis nog leren. We hebben er met elkaar een sport van gemaakt om tijdens oefeningen altijd te kunnen variëren naar het niveau van de groep. Juist door jarenlange volleybalervaring van jeugd tot senioren kunnen we dit aanbieden en mogelijk maken. Sommigen groeien door naar de andere teams, maar we zien ook dat er jeugdspelers die later starten of competitiespelers in onze groep aan hun techniek komen werken. 

Mocht je ook interesse hebben om het te proberen, kom dan op maandagavond 20:00 langs in onze nieuwe sporthal De Wiel in Asperen  of mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.