Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - 4 – 0 thuiszege voor WHV

Afgelopen zaterdag speelden de Asperense volleyballers hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegen VCN uit Capelle aan den IJssel werd een vrij eenvoudige 4-0 overwinning behaald. Dankzij deze zege klimt WHV weer wat omhoog na de nederlaag van vorige week tegen VC WIK.

Trainer / coach Hessel Reinsma zag zijn ploeg afgelopen zaterdag matig starten. De ploeg leek niet bij de les en was overal een stap te laat bij. Er werd veel te weinig energie in het spel gelegd waardoor WHV al snel tegen een achterstand aankeek. Zowel vanaf de kant als door de ervaren spelers in het veld werd het vuurtje echter langzaam opgestookt. De onzekerheid verdween en de Asperense equipe nam stap voor stap de regie over.

Qua passing begon het plaatje steeds beter te kloppen waardoor spelverdeler Niels Reder steeds meer keuzes kreeg qua spelverdeling. Goed om te zien was dat de snelle combinaties met de ervaren middenspeler Wildrik van de Plassche weer steeds vaker succesvol waren. Na de enkelblessure die hij opliep tijdens de PD-wedstrijden eind vorig seizoen wordt hij per week weer fitter. Afgelopen zaterdag had VCN in ieder geval weinig grip op de snelle middenballen.

Daarnaast speelde passer – loper Joost de Jong een prima wedstrijd. Zowel qua passing, aanval als service haalde hij een prima niveau. En dat terwijl hij vorig seizoen nog de libero positie invulde.  Dit alles gecombineerd met het harde werken van de gehele ploeg leidde tot een overwicht voor WHV. En dat overwicht bleef overeind tot het einde van de wedstrijd. En als er af en toe moeilijke momenten waren dan kon spelverdeler Niels Reder de bal altijd kwijt bij diagonaalspeler René Roth of wist hij toch nog middenspeler Wildrik van de Plassche te bereiken.

In de derde set walste WHV zelfs met 25 – 12 over VCN heen dat in die fase wel heen weinig tegenstand bood en nauwelijks meer tot scoren kwam. Al met al een prima overwinning dus voor de Asperense equipe die daarmee vijf punten kan bijschrijven. De eerlijkheid gebied te zeggen dat tegen dergelijke tegenstanders WHV de volle buit ook hoort binnen te halen. Maar het moet nog altijd wel gebeuren. En vier sets lang de concentratie vast houden is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet omdat het team nog in opbouw is en trainer / coach Hessel Reinsma langzaam zijn stempel op het spel aan het drukken is. En aanpassingen in speelwijze kosten soms tijd.

Volgende week wacht WHV waarschijnlijk een zwaardere pot. De ploeg mag dan op bezoek bij Move4U in Vlaardingen. Een vrij onbekende tegenstander voor de Asperense ploeg. Het enige wat WHV weet is dat deze ploeg de eerste wedstrijd met 4-0 heeft gewonnen.