Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Heren WHV starten met nederlaag

Afgelopen donderdagavond zijn de Asperense volleyballers het nieuwe seizoen gestart met een 3-1 nederlaag tegen VC Wik. WHV speelde niet stabiel genoeg om de ervaren ploeg uit Groot-Ammers in problemen te kunnen brengen. Toch zag de nieuw gestarte trainer / coach Hessel Reinsma voldoende lichtpuntjes om de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet te treden.

De heren van WHV kenden overigens een prima start van de wedstrijd. Spelverdeler Niels Reder begon met een goede servicereeks en legde daarmee de basis voor een kleine voorsprong. Wik was in deze beginfase ook nog niet helemaal bij de les en speelde nog wat slordig. Helaas voor de Asperense mannen duurde dat niet lang. Halverwege de eerste set waren de rollen omgekeerd en was de thuisploeg de bovenliggende partij. Wik stelde zich verdedigend prima in op het spel van WHV waardoor de ploeg lastig tot scoren kwam. Regelmatig eindige de Asperense aanvalsaspiratie in het sterke blok van Wik of werd deze opgepakt door de positioneel goed georganiseerde verdediging. En het ontbrak WHV aan een passend antwoord. Pas in de slotfase kwam de ploeg wat terug maar te laat om nog aanspraak te maken op de overwinning.

Ook in de tweede set dicteerde Wik het spel. Opnieuw stond de ploeg verdedigend goed. Daarnaast kwam Wik zelf relatief gemakkelijk tot scoren. Enerzijds dankzij het prima spel van hun diagonaal speler die van elke positie tot scoren kwam. Anderzijds doordat WHV verdedigend nog zoekende was. Te vaak stonden de spelers niet op tijd op de juiste plek en was er te weinig rust in de balbehandeling. Iets waar overigens hard aan wordt gewerkt op de trainingen momenteel. De 2-0 achterstand was dan ook onvermijdelijk.

In de derde set gooide WHV de schroom van zich af. Waar de ploeg in de eerste twee sets te veel servicefouten maakte, werd er nu druk gezet met de service waardoor de side-out van Wik steeds moeizamer werd. Verder kwam de servicepassing beter aan bij spelverdeler Niels Reder die daardoor meer kon variëren. Wik had dan ook meer moeite om te voorspellen waar de ballen heengingen en de verdediging op de juiste plek te zetten. Zowel voor de midden- als de buitenaanvallers ontstond hierdoor meer ruimte om tot scoren te komen. En zo wist WHV uiteindelijk de derde set binnen te slepen.

Heel even had WHV de hoop om na de 2-1 de wedstrijd te kantelen. Daar wilde Wik echter niets van weten. De ploeg schakelde een tandje bij en gooide de servicedruk weer omhoog. De Asperense mannen leken moegestreden en konden geen vuist meer maken. De 3-1 einduitslag was dan ook een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen deze wedstrijd.

Ondertussen bouwt trainer / coach Hessel Reinsma geduldig verder aan het team. Het fijn slijpen van bepaalde aspecten van het volleybalspel kost even tijd maar zal uiteindelijk zeker zijn vruchten gaan afwerken. Komende zaterdag speelt WHV om 15.00 zijn eerste thuiswedstrijd. Tegenstander is VCN uit Capelle aan den IJssel.