Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Ralph Sap wil potentieel WHV-dames benutten

De dames van WHV speelde zaterdag hun eerste oefenwedstrijd onder leiding van hun nieuwe trainer Ralph Sap. De afgelopen jaren werd deze positie door Niels Reder ingevuld en hij bracht veel jonge meiden in. Ralph gaat deze lijn doorzetten en wil de potentie benutten. 

De dames hebben een aantal jaren regio divisie gespeeld, maar spelen nu weer in de hoogste klasse van de regio, de promotieklasse. Ralph is naar WHV gekomen, omdat hij veel mogelijkheden en kansen ziet voor het team in de komende jaren en is erg positief over de inzet van de dames: ‘Het team kan ontzettend veel groeien op zowel technisch en tactisch vlak, als ook mentaal. Wat me opvalt is dat ondanks de nieuwe jonge speelsters er in korte tijd al een hecht team ontstaan is. Ze willen voor elkaar werken, hebben de wil om beter te worden en steken er alle energie in.’ 

Gezien het afscheid van diverse dames uit het voormalige dames 1, staat Ralph voor een uitdaging. Niels Reder heeft afgelopen seizoen weliswaar diverse spelers ingebracht, maar het team staat voor een grote uitdaging gezien het aantal nieuwe spelers. Ralph geeft aan:
‘Het eerste doel is handhaven in deze klasse, maar daarna doorgroeien. De eerste wedstrijden zullen zeker uitdagend zijn om te winnen en het team zal in het seizoen moeten groeien.’

Voorzitter Olaf van Arkel is blij met de komst van Ralph, omdat Ralph de afgelopen jaren op hoog niveau getraind en gecoacht heeft. ‘WHV wil ook graag weer terug naar de regiodivisie.
Daar hebben we naast talent, ook de accommodatie en clubstructuur voor.’, aldus Olaf van Arkel. Ralph heeft ook de visie, die nodig is om de WHV-dames duurzaam op divisieniveau te laten presteren, en die extra prikkel brengt ons weer verder. Ralph licht toe: ‘De focus van WHV zou moeten liggen op het stimuleren van veel kinderen om te komen volleyballen en vervolgens deze kinderen met goede trainers progressie te laten maken. De structuur van WHV en de focus en drive om de jeugd te verbeteren is zeker aanwezig. De vereniging moet gezelliger en aantrekkelijker zijn dan sociale media en online games, zodat vrienden en vriendinnen uitgenodigd worden.’ Ralph vindt dat WHV voldoende moet blijven investeren in scholen en dat er meer getraind moet worden. Het ontwikkelen van techniek kost veel tijd en er is ook regelmatig tactische training nodig. Een training van 2 uur zou welkom zijn.

Ralph roept het publiek op om te komen kijken bij de wedstrijden. Het is een leuk en jong team, die met veel enthousiasme veel werklust laten zien. De wedstrijden beloven dan ook erg leuk te worden.