Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

WHV start voorbereiding op nieuw seizoen

De Asperense volleyballers gaan komende week weer starten met de seizoensvoorbereiding. De heren van WHV hebben een aantal jaren Regio Divisie gespeeld, maar spelen nu weer in de hoogste klasse van de regio, de Promotie Klasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg als tweede maar greep uiteindelijk naast het ticket tot promotie in de nacompetitie. Voorzitter Olaf van Arkel is echter duidelijk in de ambities: “We hebben als club de doelstelling neergelegd daar weer terug te komen. De Regio Divisie is zeer spectaculair om te zien, maar nog veel belangrijker is het ook een niveau waar je veel van kunt leren. Alles moet nog meer kloppen en de druk is de hele wedstrijd hoog. Het basisniveau van de spelers moet hoog liggen net als de discipline.”

Afgelopen seizoenen stond John Kemp voor de groep, maar na jarenlang bij WHV getraind te hebben gaat hij de dames 1 van Haaften Kwiek komend seizoen trainen. Met zijn opvolger Hessel Reinsma uit Vianen heeft het team al voor de vakantie kennis gemaakt. Hij heeft al enkele keren met de groep getraind en zijn plan voor komend jaar al uitgestippeld. Hessel licht toe: “Het is belangrijk om hoog te eindigen, want dat is nodig om in de Regio Divisie te komen, maar de focus ligt  meer op acties om er voor te zorgen dat er een team komt te staan. In de huidige samenstelling van WHV 1 zitten mensen die plezier hebben in het spelletje en hard willen werken om het beste er uit te halen. Ik wil echt in het team denken. De individuen hoeven niet altijd de beste te zijn. Goed is goed genoeg. Eenvoud is erg belangrijk, soms is 10 goed beter als 3 keer de beste.”  

Op de vraag welk potentieel hij in dit team ziet en wat hij als grootste uitdaging ziet, antwoordt Hessel: “In mijn beleving is het hechte geheel (vriendenteam) de grootste kracht van het team, samen met een dosis onbevangenheid. Belangrijk wordt om het niveau constant te krijgen en te houden door duidelijk afspraken te maken zowel in het veld als binnen het team. Mijn zorg wordt om te laten ervaren wat goed is en wat beter kan. Als je namelijk weet wat goed genoeg is, creëer je ruimte om meer op andere onderdelen te focussen.”

Het team bestaat naast routiniers Niels Reder en Wildrik van de Plassche uit jonge spelers. Is de instroom van jeugdspelers in dit team niet te beperkt? Hessel antwoordt: “Ik denk dat er wel degelijk jeugdige instroom is. Niels, Wildrik en misschien ook Stefan en René kun je kwalificeren als routine, maar de rest zie ik toch zeker als jongeren. Het is erg belangrijk om de juiste afstemming te realiseren tussen de jongeren en de routiniers. Door duidelijke en eenvoudige afspraken te maken over het spel en het gedrag tijdens wedstrijd en training zal het team zich moeten vormen. Centraal staat daarbij de vraag hoe we van elkaar kunnen leren. Het uitgangspunt zal zijn om de aanwezige, goede vaardigheden van de verschillende spelers te verbeteren of op z'n minst constant te houden, om vervolgens de wat mindere aspecten op een acceptabel niveau te krijgen.”  

Hessel heeft de afgelopen jaren op hoog niveau getraind en gecoacht. WHV wil ook weer tenminste terug naar de Regio Divisie. Olaf van Arkel zegt daarover het volgende: “We hebben daar naast talent ook de accommodatie en clubstructuur voor. De afgelopen jaren was ons doel bereikt om de Regio Divisie te bereiken. Helaas zijn de heren inmiddels weer teruggezakt naar de Promotie Klasse. We zouden als club graag duurzaam het divisieniveau willen realiseren.” Hessel voegt daaraan toe dat structuur en accommodatie belangrijk zijn, maar spelers / talenten minstens net zo belangrijk. “Bij de herenafdeling van WHV is er wel aanwas van jeugd, maar of dat genoeg is om in de komende 5 jaar een stabiele pijler te vormen voor de aanwezigheid in de 3e of 2e divisie lijkt me wel onzeker. Voor de komende periode is het belangrijk om te kijken wat voor talenten er bij de jeugdlopen, met de TC afspraken te maken over doorstroming en zo snel mogelijk Heren 2 om te vormen tot een talenten team. Na de proeftrainingen heb ik al aangegeven wat mijn ideeën zijn. Communicatie wordt nu de sleutel. Door het gesprek aan te gaan en duidelijk te zijn, weet iedereen waar men aan toe is. In het voorbeeld van Joost de Jong en Joeri van Wijk heb ik aangegeven dat er een mogelijkheid is om bij WHV te spelen ondanks dat zij gaan studeren en niet iedere training aanwezig kunnen zijn. Door duidelijk communicatie zijn er nu afspraken gemaakt, waardoor beide spelers komend seizoen wel deel uit kunnen maken van WHV 1. Binding met de club en de teamgenoten is belangrijk, ik zal daar functioneren als de lijm.”

Op zaterdag 1 september spelen de heren hun eerste oefenwedstrijd in De Wiel.