Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV schiet te kort in PD-wedstrijden

De Asperense volleyballers hebben de kans om te promoveren niet kunnen verzilveren. In een driestrijd met twee andere teams werd twee keer verloren. WHV haalde geen moment het niveau waarop het kan spelen. Daarnaast zag de ploeg ook nog eens routinier Wildrik van de Plassche uitvallen met een enkelblessure. Al in het begin van de tweede set was het einde wedstrijd voor de middenaanvaller.

De eerste wedstrijd was tegen oude bekende Jola Olympus uit Made. Tegen de nummer tien uit de Derde Divisie startte WHV voortvarend. De tegenstander werd onder druk gezet door een goede service en kwam daardoor aanvallend lastig tot scoren. Daarnaast was WHV verdedigend alert en hield veel ballen van de grond. Jola kwam echter al snel beter in de wedstrijd en wist het tij te keren. Verdedigend pakten ze steeds meer waardoor de druk op de aanval van WHV toenam. Dit werd daarna nog eens versterkt doordat de zuiverheid in het Asperense spel terugliep. Hierdoor werd het voor spelverdeler Wayne Hol steeds lastiger om zijn aanvallers in scoringspositie te krijgen. Het vertrouwen bij Jola nam dan ook snel toe waardoor de ploeg ook aanvallend steeds beter begon te spelen. De eerste set werd dan ook een prooi voor de ploeg uit Made.

Nadat in de tweede set middenspeler Wildrik van de Plassche was uitgevallen moest WHV gaan improviseren. En dat tegen de ervaren equipe van Jola. En hoewel de ploeg hard werkte, kon het niet echt een passend antwoord vinden op het spel van de tegenstander. Ook de tweede set ging daarom verloren voor WHV.

Na deze eerste nederlaag moest de Asperense ploeg direct door. René Roth, die als één van de weinigen wel zijn vertrouwde niveau haalde, verhuisde van positie en vulde de middenpositie in. Josias Dankers en later Niels Reder vulden de passer-loper positie in. Tegen de goed op elkaar ingespeelde equipe van ATAK’55 uit Waspik was WHV echter niet opgewassen. De latere winnaar van de driekamp kwam aanvallend veel gemakkelijker tot scoren en was regelmatig succesvol met hun blokkering. Daarnaast beschikte ATAK’55 over een libero die passend en verdedigend veel rust in de ploeg bracht.

Toch kan de ploeg van scheidend coach John Kemp trots zijn dat ze dit hebben gehaald. De sterk verjongde ploeg heeft zich dit seizoen bewezen met een prima tweede plek in de Promotieklasse en moet simpelweg nog even verder groeien, willen ze terugkeren in de Derde Divisie. Helaas zal dat volgend seizoen zonder libero Joost de Jong en passer-loper Joeri van Wijk moeten. Beide spelers gaan komend seizoen studeren en om die reden op kamers. Ook komend seizoen zal WHV dus weer enkele nieuwe spelers moeten inpassen.