Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV Dames 1 sluiten seizoen af met 1-3 verlies

Afgelopen vrijdagavond speelde het eerste damesteam van volleybalvereniging WHV de laatste wedstrijd van het seizoen en verloor deze met 1-3. Tegenstander was VCN uit Capelle a/d IJssel. Er stond voor beide ploegen weinig meer op het spel: WHV stond veilig en handhaaft de plek in de promotieklasse en VCN zou alleen met een klein wonder nog kans maken op Promotie Degradatiewedstrijden. 

WHV begon de wedstrijd in sporthal de Wiel te Asperen ontspannen en gefocust. Dit resulteerde al snel in een aanzienlijke voorsprong. De servicedruk van WHV zorgde ervoor dat VCN moeite had met het opbouwen van hun aanval. WHV werd dus aanvankelijk niet onder druk gezet en kon daarentegen zelf wel de aanval goed opbouwen. Winst voor WHV in deze set is geen enkel moment in gevaar gekomen, maar er was aan het einde wel een duidelijke kentering zichtbaar. Het spel begon te draaien bij VCN en hoewel WHV de eerste set met 25-19 naar zich toe trok, had de ploeg uit Asperen het in de tweede set een stuk moeilijker. De rollen leken omgekeerd, want de verdediging van WHV had moeite met de toegenomen servicedruk van VCN en dit keer waren het de aanvallers van WHV die onvoldoende druk in het spel legden. Tevens stuitten de aanvallers tegen de goede blokkering van VCN, wat na enkele keren ook mentaal z’n weerslag krijgt. Langzaamaan nam het gretige spel van WHV af, nam de twijfel toe en slopen er slordigheidjes in het spel. De tweede en derde set gingen overtuigend naar VCN.

De vierde en laatste set leek ook zoals de tweede en derde te verlopen, maar halverwege kreeg WHV nog een opleving. Bij een achterstand van 17-22, kwamen de Asperense dames tot schrik van VCN ineens terug tot 22-22. Het publiek ging massaal achter hen staan en liet luid van zich horen. Helaas mocht dit niet baten en scoorde VCN drie punten op rij. De ploeg uit Capelle besloot daarmee de wedstrijd met 1-3 in hun voordeel. WHV is achtste geëindigd en zal hierdoor ook komend seizoen uitkomen in de promotieklasse.

Voor vier dames van WHV was het vandaag hun laatste wedstrijd bij Dames 1: Bernadet Arendsen, Jennita Bovenschen, Eline Katerberg en Wendy de Bie. Zij zullen komend seizoen waarschijnlijk starten met een team in de mastercompetitie.