Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV wint laatste competitiewedstrijd

De Asperense volleyballers boekten afgelopen zaterdag een makkelijke zege op Vollido uit Hendrik-Ido-Ambacht. Er stond niets meer op het spel voor beide ploegen. WHV had de tweede plek al veilig gesteld en Vollido was al veilig. Voor de Asperense mannen een prima wedstrijd om toe te leven naar de Promotie Degradatie wedstrijden voor aankomende zaterdag.

Het programma voor aanstaande zaterdag is inmiddels bekend. Om 14.30 treed WHV in Dordrecht aan tegen Jola Olympus uit Made. En om 15.45 volgt de confrontatie met ATAK’55 uit Waspik. Beide ploegen zijn oude bekenden voor de Asperense equipe. Feitelijk allemaal ploegen die inhangen tussen de Promotieklasse en Derde Divisie. Samen mogen zij nu strijden voor één ticket in de Derde Divisie.

Afgelopen zaterdag was een kwestie van ritme houden en vertrouwen kweken voor de PD-wedstrijden. En dat lukte aardig. Met 4-0 pakte WHV de volle winst tegen de ploeg waar uit nog met 4-0 van werd verloren. Dit keer had WHV weinig te duchten van Vollido. De bezoekers konden aanvallend niet echt een vuist maken en WHV had de wedstrijd verdedigend prima onder controle. Het enige waar de Asperense ploeg af en toe moeite mee had was het omzeilen van de vijandelijke blokkering. Maar dat was een prima test voor aankomende zaterdag als de ploeg een wat betere blokkering tegen zal krijgen dan wat ze gewend waren afgelopen seizoen.

WHV werd dan ook gedwongen om te variëren en snel te spelen. Zodra de dreiging op het midden aanwezig was, kwam de ploeg gemakkelijk tot scoren. Werd de passing wat minder dan werd het lastiger voor de Asperense volleyballers. Maar Vollido was afgelopen zaterdag niet bij machte om WHV echt onder druk te zetten. De Asperense mannen moeten voor aanstaande zaterdag in ieder geval voorbereid zijn op meer weerstand.

In de laatste set werd alvast afscheid genomen voor het thuispubliek van passer-loper Joeri van Wijk en libero Joost de Jong. Beide spelers gaan volgend jaar studeren waardoor WHV ze helaas zal moeten missen. Aankomende zaterdag zijn ze er natuurlijk nog bij als de Asperense ploeg zal proberen terug te keren naar de Derde Divisie.