Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV wint van kampioen en stelt tweede plek veilig

De Asperense volleyballers hebben in de voorlaatste wedstrijd de tweede plek veilig gesteld. Een knappe 1-3 uitzege op kampioensteam Hou Stand was ruim voldoende om de afstand op Sliedrecht onoverbrugbaar te maken. Dat betekent dat WHV op zaterdag 28 april mag deelnemen aan de promotie degradatiewedstrijden te Dordrecht. Daar zal de Asperense ploeg dan de strijd aangaan met twee andere teams voor een ticket naar de Derde Divisie. Een hele, mooie prestatie voor de ploeg die dit seizoen op een aantal plaatsen flink verjongde.

WHV moest in de laatste twee wedstrijden nog één set winnen om te zorgen dat ze niet meer achterhaald konden worden door Sliedrecht Sport. Dat leek een eenvoudige opgave maar dat moest toevallig wel gebeuren tegen de enige tegenstanders waar WHV met 0-4 van had verloren dit seizoen. De eerste kans was in Rotterdam tegen Hou Stand. Het team dat de week ervoor kampioen was geworden. In eigen huis had WHV weinig in te brengen tegen het aanvalsgeweld van dit atletische team. Binnen deze ploeg spelen enkele Eredivisie spelers een overbruggingsjaar vanwege het wegvallen van een sponsor.  

Gelukkig voor de Asperense ploeg was het kampioenschap al veilig. De concentratie bij Hou Stand was dan ook niet altijd optimaal. En hoewel ze bij vlagen even lieten zien waartoe ze in staat waren, was WHV duidelijk beter gefocust. Met een goede servicedruk en een prima verdediging wisten de Asperense volleyballers het spel van de tegenstander te ontregelen. Het was in het begin alleen even wennen aan een andere opstelling. Vanwege het ontbreken van diagonaalspeler René Roth speelde Niels Reder op zijn plek. WHV maakte daarbij slim gebruik van het feit dat er nu, met Niels Reder en Wayne Hol, twee spelverdelers binnen de lijnen liepen. De spelverdeler aan het net draaide mee in de aanval en degenen die achterin stond verzorgde de spelverdeling. Hierdoor kon WHV altijd beschikken over drie aanvallers.

En in de loop van de eerste begon dat aardig te draaien. De middenspelers Wildrik van de Plassche en Stefan Arp pakten hun punten mee op de midden en passer-loper Dwight Hol kwam regelmatig prima door op de buiten. Echter ook beide spelverdelers pikten aanvallend hun puntjes mee. Daarnaast had libero Joost de Jong de verdediging prima op de rit terwijl ook de blokkering bij tijd en wijlen prima stond. En daarmee wist WHV de eerste twee sets met 17-25 en 13-25 binnen te halen.

De derde set verliep wat stroever. De druk van Asperense zijde zakte wat weg en Hou Stand gaf even gas. De ballen werden bij tijd en wijlen weer hard langs en soms over de Asperense blokkering geslagen. Daarnaast stuitte de aanval van WHV wat vaker op de hoge blokkering van Hou Stand. Met 25-17 verkleinde de thuisploeg de achterstand en even was het de vraag of ze wilden doorstomen. In de vierde set wist WHV de servicedruk echter weer wat op te voeren. Met onder meer prima services van Joeri van Wijk en Stefan Arp werd het de aanval van de thuisploeg weer wat moeilijker gemaakt. En blokkerend wist zelfs de niet al te lange Niels Reder zijn punten mee te pakken. En zo werd de wedstrijd in een ontspannen sfeer met 1-3 winnend afgesloten door WHV.

Een mooie opsteker voor de naderende promotie degradatie wedstrijden. Komende zaterdag speelt WHV haar laatste competitiewedstrijd in eigen huis tegen Vollido. En dat is een prima testcase voor de Asperense volleyballers ter voorbereiding op slotstuk van dit seizoen.