Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV stap dichter bij promotiewedstrijden

De Asperense volleyballers hadden afgelopen weekend naaste concurrent Next Volley Dordrecht op bezoek. WHV had vooraf aan de wedstrijd een voorsprong van 9 punten op de bezoekers die op de derde plek van de ranglijst stonden. Op papier een kraker dus. De Asperense ploeg kwam echter vrij gemakkelijk op een 2-0 voorsprong en leek op weg naar een eenvoudige zege. Next Volley gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokte zich terug naar een 2-2 stand. Gelukkig herpakte WHV zich in de vijfde en beslissende set zodat de overwinning toch naar de thuisploeg ging.

Dankzij deze overwinning bedraagt de voorsprong op Next Volley nu 10 punten. Met nog twee wedstrijden te gaan kan de ploeg uit Dordrecht alleen nog op gelijke hoogte komen met de Asperense equipe. Sliedrecht Sport liep afgelopen weekend echter een puntje in op WHV en staat nu op 9 punten achterstand. De Asperense mannen zullen dus in de komende twee wedstrijden nog een paar punten moeten pakken om op 28 april met zekerheid te kunnen deelnemen aan de Promotie-Degradatie wedstrijden. Via deze wedstrijden kan dan worden gestreden om een terugkeer naar de Derde Divisie.

De wedstrijd van zaterdag kende duidelijk twee gezichten. In de eerste twee sets was WHV heer en meester. Speler – coach Niels Reder keerde bij afwezigheid van Wayne Hol terug op zijn oude plek als spelverdeler. En hij liet zien dat hij het nog niet verleerd was. Er zat veel variatie in het aanvalsspel zodat Next Volley geen grip kreeg op de aanvallers van WHV. Dit in combinatie met veel servicedruk zorgde ervoor dat de Asperense mannen gemakkelijk op een 2-0 voorsprong kwamen.

De derde set ging echter al wat moeizamer. De bezoekers pakten direct al een kleine voorsprong en WHV moest alle zeilen bijzetten om aan te haken. De passing aan de zijde van Dordrecht werd beter zodat de thuisploeg harder moest werken voor de punten. Daarnaast werd de passing minder zorgvuldig zodat de aanval van WHV vaker strandde op de blokkering van Next Volley. In de spannende slotfase lukte het net niet aan Asperense zijde en zo werd het 2-1.

De vierde set was het spel van WHV nerveus. De spanning leek toe te nemen en de souplesse verdween. Daarnaast had de Asperense ploeg in deze set geen enkele grip op de ervaren passer – loper van Next Volley. De set ging dan ook kansloos verloren zodat er een vijfde set nodig was om de wedstrijd te beslissen. Gelukkig herpakte WHV zich prima. Direct vanaf het begin leek de ploeg weer bij de les en kwam er weer lijn in het spel. En hoewel Next Volley nog iets dichterbij kwam in de slotfase kwam de overwinning niet meer in gevaar.

Volgende week mag WHV op bezoek bij Hou Stand dat dit weekend kampioen werd. Aan de Asperense ploeg de taak om daar in ieder geval een setje mee te pakken om zo de tweede plek veilig te stellen.