Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames WHV verliezen van koploper

Het Asperense damesteam van volleybalvereniging WHV speelde vrijdagavond thuis tegen koploper Voleco uit Ouderkerk a/d IJssel. Daar moest WHV haar meerdere erkennen in deze potentiële kampioenskandidaat. WHV won geen enkele set: het werd 0-4. 

Hoewel er voor WHV geen druk op deze wedstrijd stond, leek men dit toch wel zo te ervaren. Er werd wat afwachtend en ingehouden gespeeld, iets wat de Asperense ploeg zich doorgaans niet kan veroorloven. En deze wedstrijd al helemaal niet, want iedere bal die zonder druk over het net gespeeld werd, werd door Voleco genadeloos afgestraft. Want aan aanvalskracht ontbrak het vandaag niet bij Voleco. Binnen 20 minuten was de eerste set voorbij en stond er 12-25 op het telbord.

In de tweede set pepte coach Niels Reder zijn team weer op en gaf aan dat er zonder twijfel gespeeld moest worden. Er viel vandaag immers niets te verliezen. Het lukte WHV de knop om te zetten en zich meer te concentreren op een goede opbouw van het eigen spel. Brutaal nam WHV de leiding, wat de jonge meiden van Voleco van hun stuk bracht. Dit duurde tot vlak voor het einde van de set en toen gaf Voleco eens goed gas en trok de set naar zich toe: 22-25.

De derde en vierde set had WHV – net als in de eerste set – niet veel in te brengen. WHV had een beduidend mindere dag vandaag en miste aan alle kanten de overtuiging. De setstanden van 15-25 en 14-25 spreken voor zich.

Op vrijdagavond 20 april a.s. speelt WHV de laatste wedstrijd van dit seizoen thuis tegen VCN. VCN staat momenteel vierde in de ranglijst.