Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Winst WHV na 1-2 achterstand

De Asperense volleyballers hadden het afgelopen zaterdag in eigen huis zwaar tegen de Eindhovense studenten. Hajraa dat beschikt over veel spelers die op hetzelfde niveau uitkomen kan nog wel eens creatief schuiven in hun opstelling. Zo ook afgelopen wedstrijd. WHV zag een team tegenover zich dat op veel plaatsen afweek van de heenwedstrijd. Daarbij had de Asperense equipe met name moeite om de boomlange passer-loper onder controle te krijgen. Het werd dan ook een spannende wedstrijd die WHV met veel moeite wist om te zetten in winst na eerst op 1-2 achterstand te zijn gekomen.

Al direct vanaf de eerste set werd duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Geen van beide teams kon echt afstand nemen. Zowel WHV als Hajraa hadden steeds kleine servicereeksen zonder echt te kunnen doordrukken. In de spannende slotfase trokken de Asperense mannen uiteindelijk aan het kortste einde zodat de set met 25-27 naar de bezoekers ging.

De tweede set verliep wat vlotter. De passing lag beter dan in de eerste set zodat Wayne meer gebruik kon maken van zijn middenaanvallers. Zowel Stefan Arp als Wildrik van de Plassche kwamen regelmatig prima door op de midden. Hierdoor werd ook de druk op de buitenaanvallers minder die bij een mindere pass vaak een torenhoog blok tegenover zich zagen opdoemen. Met 25-20 trok WHV de stand weer gelijk en hoopte deze lijn te kunnen doortrekken.

Hajraa wenste echter niet mee te werken aan dit scenario. Dankzij hun selectie van 12 man konden zij gemakkelijk schuiven en daar maakten ze dan ook creatief gebruik van. Door deze wissels stonden zij altijd met drie aanvallers waardoor het de verdediging van WHV wat moeilijk werd gemaakt. En hoewel er hard werd gewerkt in het achterveld stond de verdediging aardig onder de druk. Mede ook omdat er te weinig werd geblokkeerd aan Asperense zijde. En zo kwam WHV na de derde set met 23-25 te hebben verloren op een 1-2 achterstand.

De vierde set was erg spannend. WHV knokte hard en gelegenheidslibero Niels Reder kreeg steeds meer controle op de service van de tegenstander. Ook de linies in het achterveld stonden steeds beter. Middenaanvaller Wildrik van de Plassche wist de blokkering van Hajraa aardig bezig te houden en kon daardoor ruimte voor de buitenaanvallers creëren. Daarnaast hadden de bezoekers moeite met de harde klappen van diagonaalspeler René Roth. De Eindhovense volleyballers reageerden hierop door met hun service Niels Reder te ontwijken en voerden daarmee de druk weer op. Mede dankzij enkele prima services van Joeri van Wijk wist WHV de set met 26-24 toch binnen te halen.

En dus kwam er een vijfde en beslissende set. En daarin kwam WHV niet meer in problemen. Met enkele goede services van Wayne Hol en een paar prima blokkeringen van Dwight Hol pakte de Asperense ploeg direct de voorsprong die niet meer werd weggegeven.

Dankzij deze overwinning staat WHV nu 9 punten voor op de nummer drie van de ranglijst Next Volley Dordrecht die aankomende zaterdag op bezoek komt. Een spannende middag dus voor de Asperense heren.