Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - 3-1 winst tegen Next Volley Dordrecht

Afgelopen zaterdag mocht WHV Dames 1 in De Dijk in Dordrecht aantreden tegen Next Volley Dordrecht. Het zou een spannende wedstrijd worden, want de twee teams staan allebei in de middenmoot van de standlijst. Beide teams speelden al voor behoudt in de promotieklasse. De hele wedstrijd was de goede service van WHV een doorslaggevende factor voor winst, wat resulteerde in 1-3 voor WHV.  

Vanaf de eerste set was de taak van Coach Niels Reder duidelijk; WHV moest ervoor zorgen dat de dames van Dordrecht geen ritme mochten pakken om in hun spel te komen. Door goede aanvallers aan hun zijde zouden zij dan gevaarlijk kunnen worden. Dit werd goed opgepakt door de dames van WHV. Er werd gespeeld met vertrouwen en lef en het ritme werd door hen zelf bepaald. De set werd dan ook redelijk makkelijk gewonnen met 11-25.  

De tweede set moest WHV weer opnieuw met lef beginnen, want we wisten dat Dordrecht nog terug zou willen komen in de wedstrijd. Goede aanvallen door hun middenaanvalster en aanvallen vanuit buiten zorgden ervoor dat de verdediging van WHV moest corrigeren met het blok en de verdediging. Dit lukte goed waardoor WHV de leiding weer pakte in de set; 21-25.  

In de derde set was het voor de dames uit Asperen weer starten met hun mindset op 0-0 en moesten zij ervoor zorgen dat de energie en het ritme aan de kant van WHV bleef. De goede servicebeurten waren bepalend. Ook via de buitenpositie van WHV werd goed gescoord door Bernadet Arendsen en Georgette Kwakkel. Door goede keuzes in het verdelen van de aanvallen door Mirjam Steenis was WHV op de buitenpositie het blok vaak voor en kon er goed worden gescoord. Dit resulteerde wederom in een stand van 21-25. 

De laatste set was een uitdaging, het werd WHV soms moeilijk gemaakt door Dordrecht omdat zij toch echt een punt wilden om zich veilig te stellen in de promotieklasse. Dit lukte hen aardig door rustig hun eigen spel te blijven spelen en de dames van WHV werkten minder hard dan in de vorige sets. Dordrecht kwam op een voorsprong, met een kleine inhaalslag aan het einde van de set probeerde WHV de set toch naar zich toe te trekken. Dit lukte hen niet, waardoor de uitslag 3-1 werd. 

Door het paasweekend aankomend weekend speelt WHV dames 1 niet. Vrijdag 6 april, 20:00 uur spelen de dames weer thuis tegen Voleco, die goede kans maken op het kampioenschap