Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV dames pakken vier punten in Sliedrecht

Waar twee weken geleden nog thuis tegen Sliedrecht gespeeld werd, stond afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen deze ploeg op het programma. In de nieuwe sporthal De Basis in Sliedrecht werd het 1-3 voor WHV. De Asperense ploeg had vooraf op een 0-4 overwinning gehoopt, aangezien Sliedrecht dit seizoen slechts acht sets gewonnen heeft en daarmee op de laatste plaats in de competitie staat. 

De eerste set begon WHV zwak. Het ontbrak het team aan agressiviteit en het spel was mat. Ballen werden eenvoudig over het net gespeeld, waardoor Sliedrecht veel gelegenheid kreeg een goede aanval op te bouwen. Ook in de verdediging en de pass liet WHV het liggen. Sliedrecht staat echter niet voor niets onderaan en maakte geregeld fouten, waardoor deze ploeg geen grote voorsprong opbouwde. Desalniettemin ging de set met 25-22 naar Sliedrecht.

In de tweede set hield WHV-coach Niels Reder zijn team een spiegel voor en gaf het dringende advies om alle twijfel weg te nemen en vol overtuiging te gaan spelen. Dit resulteerde in een WHV dat de leiding nam en veel druk op Sliedrecht wist te zetten. Zowel in de service als in de aanval was een groot verschil te zien ten opzichte van de eerste set. Met een lange serviceserie van Georgette Kwakkel aan het einde, ging de set met 11-25 naar WHV.

In de derde set zette WHV dit goede spel aanvankelijk prima door. Maar toch sloeg halverwege de twijfel toe en werden er in de passing onnodige fouten gemaakt. Hierdoor kwam de Asperense ploeg onvoldoende tot aanvallen en kroop Sliedrecht dichterbij. Met de hakken over de sloot haalde WHV de set binnen: 28-30.

Het verliezen van de derde set was voor Sliedrecht een mentale klap. Zonder echt in de problemen te komen, speelde WHV zich door de vierde set. Met een killblock van middenspeelster Irene Bijl aan het einde ging ook de laatste set van de wedstrijd naar WHV.

WHV haalde door deze 1-3 overwinning vier punten binnen en blijft hiermee op de achtste plaats. Met nog drie wedstrijden voor de boeg tot het einde van de competitie, is WHV nog niet zeker van handhaving in de promotieklasse. Het is belangrijk dat het team de komende weken niet afzakt naar de tiende plaats.

Volgende week zaterdag speelt WHV om 17:15 uur in Dordrecht tegen Next Volley Dordrecht.