Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames WHV laten overwinning ontglippen

De dames van WHV speelden afgelopen zaterdag thuis tegen Forza Schouwen Duivenland (Bruinisse) en verloren van hun directe concurrent met 2-3. En dat terwijl de thuisploeg in de derde set twee punten verwijderd was van een 3-1 overwinning. 

De uitwedstrijd tegen dit team stond bij WHV nog vers in het geheugen gegrift, want deze wedstrijd werd eind januari nog gespeeld en werd gekenmerkt door het matige spel van WHV. In de eerste set werd snel duidelijk dat er lering was getrokken uit de vorige wedstrijd. WHV hield de druk op Forza hoog en wist de gaten in de verdediging goed te vinden. Lotte Kleijer zette het team door een prachtige serviceserie op een aanzienlijke voorsprong. Hoewel Forza aan het einde van de set nog een paar belangrijke punten scoorde, won WHV de eerste set met 25-20.

Ook al verloor Forza de set, die reeks van punten aan het einde ervan had het team uit Bruinisse een boost gegeven. Dit werd voortgezet in de tweede set en al snel keek WHV tegen een achterstand aan. Daarnaast wist WHV de snelheid van het spel in de eerste set niet voort te zetten in de tweede set. Met 17-25 was de tweede set voor Forza.

De derde set nam WHV weer het voortouw en met de inmiddels bekende servicedruk wist het team de hele set een aanzienlijke voorsprong te behouden. WHV’s passer/loper Bernadet Arendsen, die zo’n drie maanden was uitgeschakeld vanwege een blessure, maakte haar rentree en wist een aantal mooie punten te scoren. Toch gebeurde deze set wat er de eerste set ook gebeurde: Forza maakte aan het einde van de set een reeks punten en ook al won WHV de derde set met 25-19, Forza was hierdoor weer terug op niveau.

De vierde set werd gekenmerkt door een aaneenschakeling van fouten aan de kant van WHV. En doordat Forza ook slordig spel vertoonde, kon de ploeg uit Bruinisse geen grote voorsprong nemen. Bij WHV maakte jeugdspeelster Brianna Smith haar debuut als spelverdeelster en draaide een aantal punten goed mee. Met een voorsprong van 17-20 leek de vierde set naar Forza te gaan, maar een serviceserie van Jennita Bovenschen bracht de Asperense ploeg terug op voorsprong: 23-20. Daarmee was WHV twee punten verwijderd van de wedstrijdoverwinning. Toch konden de dames het niet afmaken. Forza scoorde vijf punten op rij en won de set.

Bij een 2-2 stand in sets, wordt er een bepalende vijfde set gespeeld. Bij verlies van de vierde set is het mentaal gezien lastig om je op te laden voor de laatste, omdat het gevoel van teleurstelling sterk aanwezig is. Zo ook bij WHV. Het niveau van de eerste en derde set werd niet behaald en Forza ging er met de vijfde en bepalende set vandoor.

Dit verlies heeft geen directe gevolgen voor de stand. WHV staat nog op de achtste plek en speelt aanstaande vrijdag om 19:15 in Sliedrecht tegen hekkensluiter Sliedrecht Sport.