Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Moeizame overwinning volleyballers WHV

Afgelopen vrijdagavond waren de Asperense volleyballers te gast bij Volley Zuid in Rotterdam. Tegen deze middenmoter moest WHV alle zeilen bijzetten om met de winst naar huis te gaan. Zonder passer-loper Dwight Hol en met de niet 100% fitte middenspeler Wildrik van de Plassche moest de ploeg hard werken voor de punten. Gelukkig vulde speler-coach Niels Reder de voor hem ongebruikelijke rol van passer-loper prima in. Mede daardoor wist WHV de wedstrijd met 1-3 in hun voordeel te beslissen. En daarmee versterkte de ploeg van John Kemp hun tweede plek op de ranglijst.

De start van WHV afgelopen vrijdagavond was dramatisch. Pas om 21.30 klonk het eerste fluitsignaal en de Asperense heren moesten duidelijk nog in de juiste focus komen. Fout werd op fout gestapeld en Volley Zuid bouwde met groot gemak een ruime voorsprong op. Pas bij een 9-1 achterstand begon WHV te volleyballen. En hoewel de ploeg nog wel een klein deel van de achterstand wist weg te poetsen was dit te laat voor de eerste set. Daarmee was wel het fundament voor de tweede set gelegd.

In de tweede set was het WHV dat vanaf het begin de voorsprong pakte. De servicedruk was voldoende en met middenman Stefan Arp en diagonaalspeler René Roth had de ploeg twee aanvallers die regelmatig tot scoren kwamen. Daarnaast had libero Joost de Jong de passing en de verdediging in het achterveld veel beter op de rit dan in de eerste set. En hoewel Volley Zuid in de slotfase nog dichterbij wist te komen, maakte WHV het karwei met 23-25 op tijd af.

De eerste helft van de derde set was rommelig. Het spel golfde alle kanten op en de echte grip op het spel ontbrak. Dit totdat er halverwege de set even wat tumult ontstond. Er werden wat onvriendelijkheden over een weer uitgewisseld en dat bleek de  Asperense ploeg wat extra energie te geven. Zeker voor middenaanvaller Wildrik van de Plassche was dit net even de adrenalinestoot die nodig was om beter in zijn spel te komen. En zo was de tweede helft van deze derde set voor WHV. Met 20-25 kwam de ploeg op een 1-2 voorsprong en lagen er nog altijd vier punten voor het grijpen.

De vierde set werd echter erg spannend gemaakt door de Asperense heren. Goede momenten werden afgewisseld met minder goede en pas richting einde van de set wist WHV het aantal fouten terug te dringen. De kleine achterstand werd overbrugd zodat beide ploegen  schouder aan schouder richting de 25 punten gingen. Aan beide kanten werd er hard gewerkt voor de punten. Het was echter WHV dat het hoofd het meest koel wist te houden. De passing vanuit het achterveld van Niels Reder en Joeri van Wijk lag op de beslissende momenten goed zodat WHV steeds de side-out wist te spelen en de druk op Volley Zuid gelegd kon worden. Die wisten nog enkele matchpunten weg te werken maar hadden geen antwoord op de service van matchwinner Wayne Hol. Een korte service die met hulp van de netband vrijwel dood neerviel was te veel van het goede voor de tegenstander. En zo pakte WHV met 28-30 de vierde set en de overwinning.

De Asperense volleyballers hebben nu opnieuw een weekend vrij. Daarna begint de ploeg aan de slotfase van de competitie. Volley2B is de eerste van een reeks van de resterende vijf wedstrijden waarbij het venijn bij de laatste drie zal liggen. Dan ontmoet de ploeg de volledige top vier als tegenstander.