Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Winst en verlies in één week voor dames WHV

Afgelopen week speelde het eerste damesteam van WHV twee wedstrijden: donderdag werd er in Rotterdam gespeeld tegen directe concurrent Erasmus Volley, waar na een kleine twee uur spelen 3-2 voor Rotterdam op het telbord stond. Afgelopen zaterdag deden de Asperense dames goede zaken tegen Sliedrecht Sport, die in Sporthal de Wiel met 4-0 verslagen werden. Dit leverde een stijging op de ranglijst op: WHV staat nu op de achtste plek. 

Donderdagavond om 21:30 uur begon de wedstrijd tegen Erasmus Volley – het eerste team van de Erasmus Universiteit. Vanwege de klassering in de ranglijst (Erasmus elfde, WHV toen nog negende) was WHV het aan haar stand verplicht om met de winst naar huis te gaan. De ploeg uit Asperen was echter niet compleet en moest wellicht vanwege het late tijdstip even op gang komen. De eerste twee sets wist WHV beiden met een inhaalrace naar zich toe te trekken. O.a. een goede serviceserie van Wendy de Bie bracht het team terug op voorsprong. In de derde set werd gespeeld alsof het gestelde doel bereikt was en werd er meer defensief en afwachtend gespeeld, iets wat WHV zich doorgaans niet goed kan veroorloven. De aanval was deze sets niet sterk genoeg en daar maakte Erasmus slim gebruik van. De derde en vierde set ging naar het Rotterdamse team en daardoor moest een vijfde set de beslissing gaan brengen. WHV zat echter in een negatieve flow en kon het tij in deze set niet meer keren. 3-2 voor Erasmus Volley. 

WHV had daarna twee dagen om lichamelijk en vooral mentaal te herstellen en zich te richten op de belangrijkste wedstrijd tegen Sliedrecht Sport. Met slechts zes gewonnen sets in dit seizoen zijn zij de hekkensluiter van de competitie en was het aan WHV de taak om alle punten in huis te houden.

De eerste en tweede set startte WHV opnieuw te afwachtend en werd er, ondanks een prima passing vanuit het achterveld, te weinig gescoord door de aanvallers aan het net. Daarnaast speelde Sliedrecht vaak rommelige ballen over het net, waar de blokkering van WHV geen grip op kreeg. Pas halverwege deze sets wist WHV uit te lopen, mede door een goede serviceserie van Lotte Kleijer. Daarna begon het aanvallend ook beter te lopen en wisten passer-lopers Jennita Bovenschen en Georgette Kwakkel veelvuldig te scoren.

Het is opmerkelijk dat in de eerste drie sets WHV pas halverwege de set echt op gang komt. Pas dan worden er reeksen gemaakt waarbij de service een belangrijke rol speelt. Het is alsof iedere set opnieuw WHV de overtuiging en wilskracht aanvankelijk mist, deze dan halverwege terugvindt en als een sneltreinvaart doordendert naar het einde van de set. De vierde set is een uitzondering, daarbij pakt WHV van begin af aan de leiding en werd er gewonnen met maar liefst 25-9. 

Aanstaande zaterdag speelt WHV opnieuw thuis om 17:00 uur. Forza Schouwen-Duivenland is dan te gast, zij staan zevende op de ranglijst.