Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV pakt punt ondanks matig spel

Het eerste damesteam van WHV wist afgelopen zaterdag en punt mee te nemen uit Ouderkerk aan de IJssel door een set te pakken van Voleco. Met 3-1 verloor WHV van deze titelkandidaat en keerde, ondanks het matige spel, niet ontevreden huiswaarts. 

De eerste set werd al snel duidelijk dat er diverse talentvolle speelsters aan de kant van Voleco speelden. Met name de linkshandige diagonaal (14 jaar) sloeg de ballen met gemak langs of over de blokkering van WHV en scoorde daarmee veel punten. WHV speelde vooral reactief en kon hierdoor niet zelf het spel maken. Met veel gemak won Voleco de eerste set met 25-14.

De tweede set besloot WHV het heft in eigen handen te nemen en werd er meer druk in de service gelegd. De passers van Voleco hadden zichtbaar meer moeite om de bal bij de spelverdeler te brengen en zodoende kwamen de aanvallers er minder aan te pas. Hierop begon WHV met veel bravoure te spelen en dat bracht het jonge team van Voleco van haar stuk. Er slopen opvallend veel fouten in het spel van de ploeg uit Ouderkerk aan de IJssel en daar maakte WHV direct gebruik van. Tot ontsteltenis van Voleco, ging de tweede set met 20-25 naar WHV.

In de derde en vierde set wist Voleco zich prima te herpakken. De spelverdeelster zocht haar beste aanvalster continu op en daar had de ploeg uit Asperen onvoldoende antwoord op. Met veel moeite wist WHV de punten boven de tien te brengen en van het opportunistische spel van de tweede set was niets meer overgebleven. De cijfers liegen er niet om: Voleco won de derde en vierde set met 25-10 en 25-13.

Donderdag 1 maart a.s. speelt WHV in Rotterdam tegen Erasmus Volley en zaterdag 3 maart a.s. speelt WHV thuis tegen Sliedrecht Sport. Beide teams zijn directe concurrenten in de ranglijst.