Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV blijft op koers

De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Spijkenisse. Van de nummer laatst van de ranglijst werd uiteindelijk met 1-3 gewonnen. Ondanks het feit dat de eerste twee sets met zeer ruime cijfers werden gewonnen, bleek zoals vaker de derde set een struikelblok. Gelukkig stelde de ploeg in de vierde set orde op zaken. Dankzij deze zege behoudt WHV de tweede plek op de ranglijst en houdt dus zicht op promotie-degradatie wedstrijden.

WHV kwam flitsend uit de startblokken afgelopen zaterdag. Spivo werd direct onder druk gezet met een prima service en daarnaast stond de Asperense ploeg verdedigend prima opgesteld. Zowel blokkerend als in het achterveld speelde WHV uitstekend. Joost de Jong had enkele prima reddingen in het achterveld en zowel Stefan Arp als René Roth wisten met regelmaat de vijandelijke aanval prima af te blokken. Ook Joeri van Wijk speelde weer een prima partij. En zo werden de eerste twee sets met 10 – 25 en  11 – 25 binnengehaald.

Er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de Asperense volleyballers. Toch verliep de derde set volledig anders. Het ervaren Spivo schakelde een tandje bij en had inmiddels door hoe WHV speelde. De servicedruk ging omhoog zodat de Asperense ploeg minder kon variëren en opeens leek Spivo continu op de juiste plek te zitten qua blokkering en verdediging. WHV leek verrast door deze ontwikkeling en kon pas laat in de set een passend antwoord vinden. Te laat om set verlies te voorkomen maar bijtijds om de vierde set een ander verloop te geven.

De vierde set ging aanvankelijk gelijk op. WHV had niet meer de overmacht uit de eerste twee sets maar had wel weer meer controle. Tegen het einde van de set ging het tempo en de energie omhoog en nam de Asperense ploeg afstand. Mede dankzij enkele prima services van Wayne Hol liep de ploeg in de slotfase weg van Spivo en stelde de eindzege met 20 – 25 veilig.

Met nog zes wedstrijden te gaan staat WHV momenteel dus op een keurige tweede plek. Het venijn  zit dit seizoen echter in de staart voor de Asperense volleyballers. In de laatste drie wedstrijden treft de ploeg de nummer 1, 3 en 4 van de ranglijst. Maar de eerstvolgende wedstrijd is tegen Volley Zuid waar WHV vrijdag 9 maart op bezoek mag.