Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - 3-1 thuiszege voor WHV

Afgelopen zaterdag hadden de Asperense volleyballers oude bekende VC WIK Groot-Ammers op bezoek. Een tegenstander waar WHV al menig spannend duel heeft uitgevochten. Voor de tweede keer dit seizoen werd de strijd met 3 – 1 beslist in het voordeel van de Asperense ploeg. Door deze overwinning behoudt WHV de tweede plek met één punt voorsprong op Next Volley Dordrecht.

De eerste set werd soepel gewonnen door de Asperense equipe. Met een prima service van onder meer Wayne Hol en Stefan Arp werd de side-out van WIK onder druk gezet. En verdedigend was WHV goed bij de les. Daarnaast hadden de bezoekers weinig grip op de snelle middenballen van Wildrik van de Plassche die regelmatig prima in stelling werd gebracht door spelverdeler Wayne Hol. Met 25-17 kwam WHV zo op een 1-0 voorsprong. 

De tweede set liet echter een ander beeld zien. De ervaren ploeg van WIK rechtte de rug en begon direct met een prima servicereeks. En zo kwam WHV al snel op een achterstand van een paar punten die niet meer werd ingelopen. De bezoekers hielden WHV met hun service bij tijd en wijlen prima onder druk. Daardoor kon er minder over de midden worden gespeeld en kwam de druk te veel op de buitenkant te liggen. Daarnaast draaide de diagonaalspeler van WIK op volle toeren. En daar had de Asperense verdediging even geen passend antwoord op. En zo werd de stand weer gelijk getrokken.

Waar WHV eind van de tweede set al een licht herstel liet zien, trok de ploeg dit in de derde set prima door. De ploeg van John Kemp en Niels Reder was weer op scherp gezet en de zuiverheid kwam terug in het spel. Hierdoor nam de dreiging van de middenaanvallers weer toe. Maar ook Joeri van Wijk en René Roth kwamen steeds beter in de wedstrijd te zitten. Door goed te variëren wist spelverdeler Wayne Hol regelmatig de blokkering van WIK uit elkaar te spelen. Met 25-19 pakte WHV de derde set en daarmee de 2-1 voorsprong.

De vierde set moest door WHV gewonnen worden om te voorkomen dat het op een vijfde set aankwam. Na een weifelende start waren het toch de Asperense mannen die de bovenliggende partij waren. Maar het lukte niet om echt afstand te nemen van WIK. Goede momenten werden afgewisseld met mindere en af en toe sloop er wat onrust in de ploeg. Toch was het WHV dat als eerste op de 24 kwam en enkele matchpoints kreeg. Na er twee te hebben verspeeld was het dan toch eindelijk raak. Libero Joost de Jong wist de lastige service onder controle te houden zodat aanvoerder Stefan Arp op de midden kon worden aangespeeld en via de blokkering het verlossende punt kon maken. Zo pakte WHV met 25-23 uiteindelijk de overwinning.

De volgende wedstrijd van WHV is op zaterdag 17 februari. WHV gaat dan op bezoek bij Spivo in Spijkenisse. Een ploeg die momenteel onderaan de ranglijst staat.