Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV laat winst liggen tegen directe concurrent

Afgelopen zaterdag heeft het eerste damesteam van WHV kostbare punten laten liggen tegen directe concurrent RVC/Libanon uit Rotterdam. Na een wedstrijd van bijna twee uur in Sporthal De Wiel in Asperen eindigde de strijd in een 2-3 verlies voor WHV en ging RVC er met de meeste punten vandoor. 

RVC/Libanon stond voorafgaand aan de wedstrijd op de 8e positie in de ranglijst en WHV bekleedde de 9e plek. Er zijn bij een volleybalwedstrijd vijf punten te verdelen en het verschil tussen beide teams was slechts drie punten, dus het belang van deze wedstrijd was groot. RVC/Libanon is een ploeg met ervaring, de meeste speelsters zijn op leeftijd en laten zich niet snel van de wijs brengen. Daarentegen is het geen snelle ploeg qua verdediging en ontbreekt het hen ook aan aanvalskracht. WHV kreeg van coach Niels Reder de taak hun eigen spel te spelen en niet mee te doen aan het rommelige spel van de tegenstander. De eerste set lukte dit redelijk. Met verrassend geplaatste ballen wist RVC het de Asperense dames nog knap lastig te maken, maar WHV had het verdedigend en aanvallend beter voor elkaar en won de set met 25-20.

De tweede set kreeg WHV veel moeite met de service van RVC. Qua stand ging het gelijk op, maar aanvallend kon WHV onvoldoende brengen om zichzelf op voorsprong te zetten. Aan het einde van de set had WHV uiteindelijk meerdere kansen om de set uit te maken, maar verzuimde dit te doen. Door een scheidsrechterlijke dwaling sloeg de frustratie bij WHV toe, ten koste van het eigen spel en met een stand van maar liefst 27-29 ging de set naar RVC.

Bewonderingswaardig is de manier waarop de Asperense dames zich in de derde set herpakten. Er werd opportunistisch gespeeld, iets wat we vorige week ook zagen in de wedstrijd tegen de koploper. De setstand spreekt voor zich, want met 25-17 werd de derde set overtuigend gewonnen. WHV miste vandaag het vermogen om dit spel langer dan een set vast te houden, want in de vierde set leek het kaarsje opgebrand. Fout na fout werd gemaakt, zowel in de passing als in de aanval. De ontgoocheling was van de gezichten af te lezen en RVC maakte hier effectief gebruik van. Met 13-25 won RVC de vierde set, een duidelijk dieptepunt voor de Asperense dames.

Vanwege de 2-2 stand in sets werd er een beslissende vijfde set gespeeld. WHV kreeg het vlammetje echter niet meer aangewakkerd en wist het niveau van de derde set bij lange na niet meer te halen. Met 9-15 was de vijfde set en dus de winst voor RVC/Libanon. Drie punten voor de Rotterdamse ploeg en twee voor WHV, waardoor de stand voor deze twee teams ongewijzigd blijft.

Volgende week speelt WHV niet. Zaterdag 17 februari a.s. speelt het team om 17:00 uur in Ouderkerk aan den IJssel.