Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Twee keer verlies voor dames WHV

Het afgelopen weekend speelde het eerste damesteam van WHV twee uitwedstrijden die beide werden verloren door de Asperense ploeg. Op vrijdagavond reisden de dames af naar Zierikzee om het op te nemen tegen de nummer 7: Forza Schouwen Duivenland. Een dag later speelde het team in Bergschenhoek tegen koploper Volley2B. En hoewel beide wedstrijden verloren werden, werd er op zaterdag aanzienlijk beter gespeeld dan op vrijdag. 

De wedstrijd op vrijdag, waar ruim vijf kwartier voor gereden moest worden, kenmerkte zich door matig spel aan de kant van WHV. Er werd gespeeld om geen fouten te maken en juist dan wordt het de tegenstander te makkelijk gemaakt. Pas aan het einde van de tweede set was er een hardwerkend WHV te zien en wist de ploeg aan het einde van de set op voorsprong te komen. Met een minimaal verschil werd de tweede set gewonnen door WHV, maar daar bleef het voor deze wedstrijd bij. De wedstrijd eindigde in 3-1 voor Forza Schouwen Duivenland.

Waar op vrijdag nog enkele speelsters verhinderd waren, speelde WHV op zaterdag met een nagenoeg compleet team tegen Volley2B. Dit is inclusief vijf talenten uit de jeugd die inmiddels van vaste waarde zijn voor het damesteam. Tessa Cluistra speelde voor het eerst de hele wedstrijd als libero en toonde vandaag dat ze uitstekend haar mannetje kan staan in de pass en de verdediging.

Dankzij veel servicedruk nam WHV in de eerste set brutaal de leiding tegen de koploper. Volley2B was hier duidelijk niet op berekend en moest zichzelf even hervatten om een antwoord te hebben op het gevarieerde spel van WHV. Aanvallend was Volley2B duidelijk de betere en de snelheid van de set-ups waren niet altijd goed bij te benen door blokkeerders van WHV. Met een verschil van slechts twee punten ging de set naar Volley2B.

In de tweede set ging WHV echter opnieuw vrij snel aan kop en dit keer wist de ploeg uit Asperen stand te houden. Er werd opportunistisch gespeeld en hard gewerkt, terwijl Volley2B gefrustreerd raakte en hierdoor fouten ging maken. De servicedruk die WHV op de passers van Volley2B legde maakte het verschil en met 21-25 ging de set naar WHV.

De derde set wist WHV het goede spel te behouden. In een serviceserie van Jennita Bovenschen nam de coach van Volley2B tot twee keer toe een time-out. En hoewel het aanvalsgeweld vanuit Volley2B beduidend harder was dan dat van WHV, maakte Volley2B uiteindelijk ook meer fouten. Daarnaast had de blokkering van WHV inmiddels haar lesje geleerd en zat middenspeelsters Irene Bijl er geregeld goed bij. Overtuigend werd de derde set gewonnen door WHV: 19-25.

Met een 1-2 voorsprong voor WHV, begon het bij de dames door te dringen dat winst in de wedstrijd binnen handbereik lag. Dit zorgde onbewust voor spanning, waardoor het opportunistische spel verdween. Hier maakte Volley2B direct gebruik van en met een paar hard aanvallen was het vertrouwen bij dit team weer snel terug. In die set moest WHV haar meerdere erkennen in de ploeg uit Bergschenhoek en werd het 2-2.

Dit betekende dat er een vijfde set gespeeld moest worden. WHV’s coach Niels Reder probeerde het opportunistische spel terug te brengen bij zijn ploeg, door aan te geven dat WHV niets te verliezen had. Het was echter Volley2B die er met de winst vandoor ging in de vijfde set en daarmee ook de wedstrijd pakte.

Aanstaande zaterdag speelt WHV om 17:00 uur thuis tegen directe concurrent RVC/Libanon.