Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames WHV pakken volle winst tegen concurrent Move4U

Na een nipt verlies vorige week in Oud-Beijerland, wonnen de dames van WHV dit weekend met 4-0 van concurrent Move4U uit Vlaardingen. Het was de eerste 4-0 overwinning voor het Asperense team, wat hiermee goede zaken doet in de competitie.

De uitwedstrijd in Vlaardingen, in oktober 2016, werd er nog met 3-1 verloren. En hoewel dit al enkele maanden geleden was, zat de wedstrijd nog vers in het geheugen van de spelers en coach van WHV. De afgelopen week werd er zodoende tactisch getraind als voorbereiding op deze wedstrijd. En dat bracht uiteindelijk het door WHV gewenste resultaat.

De eerste set moest het Asperense team even op gang komen. Er werd ingehouden gespeeld, waardoor er onnodige fouten gemaakt werden. Gelukkig voor WHV, gebeurde bij Move4U ongeveer hetzelfde, waardoor de stand uiteindelijk gelijk op ging. Halverwege de set begon WHV harder te werken en dat resulteerde in en ruime voorsprong. Een serviceserie van Mirjam Steenis, waar Move4U – zo bleek later – de hele wedstrijd moeite mee had, besloot de set met 25-16 voor WHV.

In de tweede set waren de twee teams weer erg aan elkaar gewaagd, zo bleek ook uit de stand gedurende deze set. Move4U ging het grootste gedeelte van de set aan de leiding, omdat WHV opnieuw te weinig risico in de aanval durfde te nemen. Pas aan het einde van de set, boven de twintig punten, kwam meer bravoure in het spel van de Asperense ploeg en werd er met een minimaal verschil van twee punten gewonnen: 26-24.

De daaropvolgende set moest bepalen of WHV zou winnen of dat Move4U nog een kans op de winst van de wedstrijd zou krijgen. Move4U liet zich echter niet zomaar de kaas van het brood eten en zette een ervaren passer/loper in om meer aanvalsdruk te brengen. Het kostte WHV enkele punten om zich hier tegen te bewapenen en mede daardoor keek de ploeg uit Asperen een groot deel van de set tegen een achterstand aan. De positieve uitkomst van de vorige sets hadden echter vertrouwen gegeven en ook nu raakte niet in paniek toen het einde van de set naderde. Opnieuw bracht Mirjam Steenis met haar ijzersterke service het team terug op voorsprong. Na een spannende strijd ging de set uiteindelijk met 28-26 naar WHV.
De vierde en laatste set moest de kers op de taart vormen en dat gebeurde ook. Move4U had zichtbaar last van de bepalende derde set, waardoor ze met een verlies huiswaarts zouden keren. De energie om nog voor een punt te knokken in de laatste set, was totaal verdwenen. WHV moest nog even bij de les blijven toen het zelf enkele fouten op rij maakte, maar dankzij het harde werken werd ook deze set beloond met winst.

Coach Niels Reder gaf na afloop van de wedstrijd zijn speelsters een duidelijke boodschap mee: Leer van deze wedstrijd dat er met hard werken veel bereikt wordt en de middenmoot hiermee in zicht komt.

Volgend weekend speelt WHV twee wedstrijden: Vrijdagavond in Zierikzee en zaterdag in Bergschenhoek.