Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV niet opgewassen tegen aanvalsgeweld Hou Stand

Waar WHV afgelopen zaterdag met een 4 – 0 overwinning de nummer 1 positie had kunnen bemachtigen, verloor de ploeg echter kansloos. Tegen directe concurrent Hou Stand kwamen de Asperense volleyballers nog prima uit de startblokken. Sterker nog de eerste set had de ploeg nooit meer weg mogen geven. Toch stopte de productie volledig op een 23-17 voorsprong en werd de set alsnog weggeven. In de drie laatste sets waren de Asperense heren simpelweg een maatje te klein.

Zoals gezegd was de beginfase van de wedstrijd voor WHV. De ploeg zette Hou Stand onder druk middels hun service en wist de verdediging regelmatig te verrassen met snelle middenaanvallen. De Rotterdammers speelden in die fase nog rommelig en waren nog niet helemaal bij de les. Pas op een 23 – 17 achterstand lieten de bezoekers zien waar ze toe in staat waren. Eén van de hoofdaanvallers van Hou Stand haalde op rechtsvoor verwoestend uit en sloeg de bal rechtdoor op de vier meter net voor de verbouwereerde libero van WHV op de grond. Daarmee was de toon gezet. De Asperense mannen leken enigszins onder de indruk en de Rotterdammers waren wakker.

Hoewel WHV de eerste set met zo’n grote voorsprong eigenlijk nog had moeten winnen, lukte zelfs dat niet meer. Hou Stand dat beschikt over twee aanvallers die vorig seizoen nog in de Eredivisie speelden, sloegen de ballen vanuit alle hoeken genadeloos binnen. Dankzij veel atletisch vermogen en sprongkracht gaven zij de verdediging van WHV geen enkele kans. Sterker nog, met hun spectaculaire acties kregen ze af en toe zelfs de handen van het thuispubliek op elkaar.

WHV had daarentegen meer en meer moeite om te scoren. Ook de blokkering en verdediging werd aan Rotterdamse zijde namelijk steeds sterker. Dankzij hun lengte en sprongkracht zat er regelmatig een hoog blok voor de Asperense aanval. En de bal er te simpel overheen spelen was ook geen optie omdat deze dan in de meeste gevallen meedogenloos werd afgemaakt door Hou Stand. Er viel uiteindelijk dan ook weinig af te dingen op de nederlaag van WHV. Als deze ploeg fit blijft en de juiste concentratie weet op te brengen, is dit zonder twijfel veruit de sterkste ploeg uit de competitie.

En zo sluit WHV de eerste helft van de competitie af op een vierde plek. Vrijdag 12 januari hervat de ploeg de competitie en wacht de lastige uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport, de huidige nummer 3 van de ranglijst.