Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Belangrijke winst voor dames WHV

Afgelopen vrijdag speelde WHV een thuiswedstrijd tegen Erasmus Volley uit Rotterdam. Dit team stond slechts één plek boven WHV in de ranglijst. De wedstrijd werd met 3-1 door de ploeg uit Asperen gewonnen en daarmee zijn de teams van positie gewisseld in de competitie. 

De wedstrijd kwam enigszins onverwacht, omdat Erasmus Volley een verzoek tot verzetten had ingediend en WHV hierin wilde meewerken. De alternatieve datum was voor Erasmus echter geen optie en zodoende werd de wedstrijd op de oorspronkelijke datum gespeeld. Al snel na de start werd duidelijk dat Erasmus speelsters uit andere teams ‘geleend’ had, want er werd wat rommelig gespeeld en er waren veel onduidelijkheden. Aangezien bij WHV het spel ook niet liep zoals het hoorde, ging de stand vrij gelijk op en nam Erasmus soms brutaal de leiding. Aan het einde van de set bracht WHV het verschil terug met o.a. een goede serviceserie van Mirjam Steenis. Met 25-23 ging de set op het nippertje naar WHV.

In de tweede set begon het spel bij WHV beter te draaien en kwam het team nauwelijks in de problemen tegen Erasmus Volley. Voorafgaand aan de wedstrijd viel Bernadet Arendsen uit met een blessure en werd op de passer/loper positie vervangen door Jennita Bovenschen. Bovenschen, normaal midspeelster, speelde een uitstekende wedstrijd en toonde zowel in de passing als in de aanval haar meerwaarde. WHV won de set overtuigend met 25-17.

In de derde set kwam Erasmus Volley echter goed in het ritme en was er geen sprake meer van onduidelijkheid. De spelverdeelster werd ingezet als diagonaal en bleek een aanval te hebben waar WHV veel moeite mee had. Ze sloeg de bal over de blokkering van de Asperense dames en scoorde veel punten. WHV leek hier even van onder de indruk en zo kwam Erasmus op een aanzienlijke voorsprong. Met 17-25 won de ploeg uit Rotterdam de derde set.

In de vierde set zette Erasmus het goed spel door en leek de wedstrijd af te stevenen op een vijfsetter. Met 21-24 in de vierde set was Erasmus nog maar één punt verwijderd deze vijfde set die hen nog kans op een overwinning zou geven. Toen kwam bij WHV Lotte Kleijer aan service en scoorde met haar zogeheten floater vier punten op rij. Na een bloedstollend spannende finale van de set won WHV met 28-26 en haalde vier punten binnen voor de ranglijst.

Op zaterdag 13 januari 2018 speelt WHV uit tegen DVO in Oud-Beijerland.