Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Knappe uitzege WHV op koploper

De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast bij koploper Next Volley Dordrecht. WHV stond op dat moment op een derde plek op de ranglijst en dus beloofde het een spannende middag te worden. Gelukkig voor de door blessures geplaagde Asperense equipe was René Roth weer fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Wel ontbraken Brian van de Plassche en libero Joost de Jong nog.

WHV kwam echter prima uit de startblokken. Wayne Hol zette gelijk de toon door met veel druk te serveren. Daarnaast werd er hard gewerkt in de verdediging. Wildrik van de Plassche die normaal gesproken in het achterveld plaatsmaakt voor de libero, draaide prima mee en had een paar mooie reddingen. Next Volley kwam daardoor zeer moeizaam tot scoren. WHV had daarentegen met onder meer Joeri van Wijk en René Roth enkele aanvallers die wel steeds tot scoren wisten te komen. De eerste set werd dan ook vrij gemakkelijk met 16 – 25 gewonnen.

In de tweede set trok WHV de lijn prima door. Opnieuw was de combinatie tussen servicedruk en goed verdedigend de sleutel tot succes. Alleen had Next Volley nu halverwege de set een opleving. Dankzij een prima servicereeks van hun middenaanvaller kreeg de ploeg weer even hoop. WHV had moeite om de harde sprongservice te controleren en kwam pas onder deze druk uit na een foute service. Gelukkig pakte de ploeg de draad daarna direct weer op en wist de set alsnog met 22 – 25 te beslissen.

In de derde set sloop er wat frustratie in het spel van Next Volley. De thuisploeg ging op zoek naar oplossingen maar vond ze niet. Daardoor maakte de ploeg steeds meer fouten. WHV profiteerde daar dankbaar van. Wayne Hol kon heerlijk combineren en wist zijn aanvallers met grote regelmaat vrij te spelen. Dit ook dankzij de goede dreiging van Stefan Arp die opnieuw op de middenpositie speelde. En zo pakte WHV de set uiteindelijk met groot gemak met 14 – 25.

De vierde set moest natuurlijk het toetje worden. Hoewel de ploeg opnieuw een kleine voorsprong wist te pakken bleef Next Volley in de buurt. Daarbij had WHV de pech dat Joeri van Wijk uitviel met een lichte enkel blessure. Gelukkig kan WHV in noodgevallen altijd rekenen op de ervaren Niels Reder. Hoewel hij zich momenteel met name richt op de coaching samen met John Kemp komt hij zo nu en dan zelf nog even het veld in om rust te brengen en wat lijnen uit te zetten. Daarnaast zat Dwight Hol inmiddels ook lekker in de wedstrijd.

Toch werd het eind van de set nog even spannend. Na enkele dubieuze in/uit ballen en twee gemiste matchpoints had WHV er nog 1 over. Er werd even een time-out gepakt om een plan de campagne te maken. De uitvoering daarna was perfect. Dwight Hol bracht de bal loepzuiver bij de spelverdeler, Niels Reder maakte herrie en aanvoerder Stefan Arp sloeg de tweede tempo bal hard voorlangs het blok. Een hele, mooie 0 – 4 overwinning dus voor de Asperense equipe.

WHV komt hierdoor op gelijke hoogte met Next Volley. Aankomende zaterdag wordt als het goed is de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Hou Stand gespeeld. Er wordt echter nog gezocht naar een alternatieve datum hoewel het lastig is om een geschikte datum te vinden.