Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames WHV pakken twee punten van Next Volley Dordrecht

Het Asperense damesteam van volleybalvereniging WHV heeft zaterdag de spannende vijfsetter tegen Nexy Volley Dordrecht verloren met 2-3. Daar heeft de ploeg twee punten aan overgehouden, waar coach Niels Reder na de wedstrijd zeker tevreden mee was. 

Het team uit Dordrecht staat met een vijfde plaats in de middenmoot van de ranglijst en kwam naar Asperen om de volle vijf punten te halen in de hoop daarmee aansluiting te vinden bij de top. In de eerste set nam WHV echter brutaal de leiding. Door met veel druk te serveren wist de ploeg uit Asperen enkele aanvallers van Dordrecht uit te schakelen en daardoor had deze ploeg het zichtbaar moeilijk. Halverwege de set kreeg WHV echter moeite met de service van Next Volley, waardoor de stand gelijk kwam op 15-15. Een time-out van coach Niels Reder zette het team weer op scherp en met hetzelfde goede spel als in het begin van de set, maakte WHV de set af: 25-17.

De tweede set staat in schril contrast met de eerste. Vanaf het eerste punt liep WHV achter de feiten aan en had het aanvankelijk geen antwoord op de service van Dordrecht. Daarnaast verzuimde het team te scoren op momenten dat de pass goed werd afgeleverd bij spelverdeelster Mirjam Steenis. Dit zorgde ervoor dat Dordrecht vooral ook mentaal groeide en het spel steeds beter ging spelen. Halverwege de set vond WHV het ritme terug, maar dat was te laat om de set naar zich toe te trekken.

Met de verwachting dat er lering getrokken was uit de tweede set, liet het massaal opgekomen publiek in sporthal De Wiel volop van zich horen. WHV maakte deze verwachting slechts deels waar. Er werd – in opdracht – met meer risico gespeeld door de aanvallers, maar de verdediging van Dordrecht wist desondanks veel ballen eruit te lopen. Dordrecht won met 18-25.

In de vierde set pakte WHV de strijd weer goed op. Genevieve van der Lek, nota bene speelster uit de B-jeugd, toonde deze wedstrijd haar meerwaarde als passer/loper. Onder toeziend oog van haar ouders en opa op de tribune scoorde Van der Lek diverse punten door de blokkering van Dordrecht slim te omzeilen.

WHV won de vierde set met 25-18.

Bij een stand van 2-2 wordt er een beslissende vijfde set gespeeld die tot 15 punten gaat. Hierin ging het spel en daarmee ook de stand tot tien punten gelijk op tussen beide teams. Daarna maakte WHV enkele slordige foutjes, waar Dordrecht van profiteerde. De set en daarmee de winst van de wedstrijd was voor Dordrecht.

Door het verzetten van enkele wedstrijden, speelt WHV voorlopig geen wedstrijd. Pas in januari 2018 komen ze weer in actie.