Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Eenvoudige zege WHV

Ondanks personele problemen hadden de heren van WHV afgelopen zaterdag een gemakkelijke middag. In eigen huis ontvingen de volleybalmannen hekkensluiter Volley2B uit Bergschenhoek. Enkel in de eerste en laatste set konden de bezoekers enigszins bijblijven. Door de 4 – 0 zege blijft WHV bovenin meedraaien. Er wacht de ploeg de komende twee weken echter een aantal lastige wedstrijden.

Coach John Kemp moest samen met Niels Reder creatief zijn afgelopen zaterdag. Maar liefst twee basisspelers van de toch al niet brede selectie haakten geblesseerd af. Zowel diagonaalspeler René Roth als middenman Brian van de Plassche konden niet spelen vanwege respectievelijk rug- en knieproblemen. Een flinke aderlating dus. En zo verhuisde aanvoerder Stefan Arp noodgedwongen naar de middenpositie en vulde de jonge Josias Dankers uit het tweede de diagonaalpositie in.

Hoewel het in de eerste set nog even zoeken was naar de organisatie in het veld, kwam WHV niet echt in problemen. Mede dankzij voldoende servicedruk en het sterke spel van Joeri van Wijk had de ploeg eigenlijk continu een paar punten voorsprong die niet meer werd weggegeven. Ook Josias Dankers vulde zijn rol prima in.

De tweede en derde set liep WHV volledig over de tegenstander heen. Volley2B had weinig grip op de service van WHV en kwam nauwelijks toe aan aanvallen. Bij de Asperense mannen liep het echter soepel. De passing en verdediging was prima op orde zodat spelverdeler Wayne Hol met grote regelmaat Stefan Arp en Wildrik van de Plassche met snelle middenballen kon laten scoren. En daar hadden de mannen van Volley2B geen antwoord op.

In de vierde set liet WHV de teugels iets vieren. De concentratie zakte wat weg en er slopen af en toe wat kleine slordigheden in het spel. Toch kwam de ploeg geen moment in problemen. Volley2B was simpelweg niet bij machte om WHV het vuur aan de schenen te leggen. Daarvoor maakten ze te veel fouten. En zo bleven alle punten in Asperen waarmee WHV vooralsnog naar de tweede plek klimt. Wel met de kanttekening dat er twee ploegen zijn met minder verliespunten maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

De komende weken moet blijken of de ploeg deze plek kan handhaven. Komende zaterdag mag WHV namelijk op bezoek bij koploper Next Volley Dordrecht. En de week erna sluit de ploeg de eerste helft van de competitie af tegen de huidige nummer 4 van de ranglijst. Twee belangrijke wedstrijden dus waarbij de ploeg hopelijk weer kan beschikken over een fitte selectie.

Setstanden

WHV – Volley2B:             4 - 0

25 - 20

25 – 12

25 – 14

25 - 20