Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Ondanks matig spel toch een punt voor dames WHV

Het eerste damesteam van volleybalvereniging WHV uit Asperen speelde afgelopen zaterdag opnieuw tegen koploper HLB/Van Daal. Deze ploeg uit Den Dungen was op 3 november jl. nog de tegenstander in de thuiswedstrijd in Asperen. Toen wist WHV een puntje in eigen huis te houden en ook afgelopen zaterdag bleef WHV niet zonder setwinst. HLB won met 3-1. 

Met de vorige wedstrijd nog vers in het geheugen, wisten de Asperense dames wat hen deze wedstrijd te doen stond: hard werken, veel servicedruk geven en variëren in de aanval. Deze opdrachten werden voorafgaand aan de wedstrijd herhaald door coach Niels Reder.

In de eerste set bleek al snel dat ook HLB geleerd had van de vorige wedstrijd en met veel geplaatste ballen maakten zij het de verdediging van WHV erg lastig. Door moeilijke serviceballen wist WHV de druk echter wel hoog te houden op HLB en ging de stand lange tijd gelijk op. Het was echter onvoldoende voor de setwinst en deze ging met 25-20 naar HLB.

De tweede set stond in schril contrast met de eerste, aangezien WHV al snel tegen een 9-2 achterstand aankeek. Het leek er even op dat al het kruid in de eerste set verschoten was, want er werd nauwelijks tegengas gegeven aan het aardige spel van HLB. Met 25-12 voor HLB was de tweede set snel voorbij.

Met een donderpreek van coach Niels Reder werd het team uit Asperen weer op scherp gezet. Harder werken dan de tegenstander was het devies en dit gebeurde ook. De middenaanvalsters van WHV hielden de blokkering van HLB goed bij zich, waardoor de aanvalsters op buiten vrij spel kregen en veelvuldig scoorden. Spelverdeelster Mirjam Steenis speelde bovendien geregeld een verrassende tweede bal door, in plaats van de set-up te geven en scoorde daarmee menigmaal. Met 22-25 won WHV de derde set.

De laatste set werd een pittige strijd. WHV nam brutaal de leiding met een goede servicereeks van Jennita Bovenschen. Daarentegen kwam HLB goed terug, door eveneens veel servicedruk te geven. Tessa Cluistra – libero bij meisjes A – werd in het spel gebracht om de verdediging te versterken. Het attractieve gevecht met lange rally’s werd besloten door HLB, die daarmee de wedstrijd naar zich toe trok.

WHV staat momenteel op de elfde – een na laatste – plaats in de ranglijst en bevindt zich in de gevarenzone wat betreft degradatie. De dames uit Asperen zullen in de komende maanden nog hard aan de slag moeten om dat te voorkomen. Zaterdag 2 december speelt WHV om 17:00 uur in de Wiel in Asperen tegen Next Volley Dodrecht. Dordrecht staat momenteel op de vijfde plaats.