Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV laat zich bijna verrassen

De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast bij de Eindhovense Studenten Volleybalvereniging Hajraa. Op papier een makkelijke wedstrijd voor de heren van WHV. Hajraa bekleedde de tiende plek van de ranglijst terwijl de Asperense ploeg bovenin meedraait. Opnieuw bleken de heren echter moeite te hebben om de wedstrijd echt te maken. Hoewel de eerste set met veel gemak werd binnengehaald, verloor de ploeg de tweede en speelde een bijzonder moeizame derde set. Op karakter wist WHV de derde set nog binnen te slepen waarna de vierde geen problemen meer opleverde. Een 1-3 uitzege dus voor de ploeg uit Asperen.

De eerste set hoefde WHV eigenlijk alleen maar met druk te serveren. Met name Wayne Hol en Stefan Arp scoorden veel op hun service en lieten Hajraa geen moment in hun spel komen. En kwam de passing een keer goed aan bij de spelverdeler dan werd er eigenlijk weinig mee gedaan. Met 15-25 pakte WHV een 1-0 voorsprong en dacht een gemakkelijke middag tegemoet te gaan.

De tweede set liet Hajraa zich echter van een hele andere kant zien. De servicedruk ging omhoog en WHV kwam opeens onder druk te staan met hun side-out spel. De Asperense ploeg had aanvallend eigenlijk nog nauwelijks iets hoeven doen en had grote moeite om daarin hun ritme te pakken. De passing was slordig waardoor de middenspelers niet bereikt konden worden en alle druk op de buitenspelers kwam te liggen. En die kwamen nauwelijks langs het Eindhovense blok. Daarnaast zakte de service van de Asperense mannen naar een bedenkelijk niveau terug. Er werd te veel fout geserveerd wat de frustraties nog eens extra versterkte.

De tweede set werd dan ook kansloos verloren alhoewel aan het eind van de set wel een kleine opleving zichtbaar was. Toch wist WHV dat aanvankelijk niet door te trekken. Ook de eerste helft van de derde set was weer veel te slordig waardoor de ploeg al snel tegen een 15 – 7 achterstand aankeek. Pas aan het eind van de derde set wist WHV zich te herpakken. Eindelijk werd er energie in het spel gelegd en werd de angst afgegooid. Met een stand van 22-17 leek het echter te laat om het tij nog te keren. Toch wist WHV zich de achterstand alsnog om te buigen. Aanvoerder Stefan Arp nam zijn ploeg prima op sleeptouw mede geholpen door een goede invalbeurt van Niels Reder. En zo werd de set alsnog met 24-26 op karakter binnengesleept.

Daarna was het ook gedaan met de daadkracht bij Hajraa. WHV was weer bij de les en de zuiverheid was weer terug in het spel waardoor ook de midden weer volop dreiging had en er veel gemakkelijker gescoord kon worden. Met de 1-3 zege nam de ploeg vier punten mee naar Asperen en blijft voorlopig op de derde plek staan. Komende zaterdag speelt WHV thuis tegen hekkensluiter Volley2B. opnieuw een wedstrijd dus waar de ploeg zelf het spel moet maken.