Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Week vol uitersten voor WHV

De Asperense volleyballers hebben een wisselvallige week achter zich liggen. Vorige week woensdag speelde de ploeg nog een uiterst teleurstellende wedstrijd tegen het lager geklasseerde Vollido. Met een 4 – 0 nederlaag werd WHV vanuit Hendrik-Ido-Ambacht huiswaarts gestuurd. Zaterdag revancheerde de ploeg zich uitstekend tegen Volley-Zuid uit Rotterdam. In eigen huis knokte de ploeg zich naar een 4 – 0 winst toe waardoor WHV momenteel de derde plek op de ranglijst inneemt.

De wedstrijd tegen Vollido was er één om snel te vergeten. WHV kwam veel te gemakzuchtig het veld in wat vervolgens meedogenloos werd afgestraft door de ervaren tegenstander. De Asperense volleyballers waren overal net een stap te laat. Hierdoor was het spel onzuiver was en vielen veel ballen onnodig op de Asperense helft. Overduidelijk een gebrek aan strijd en agressie.

WHV had dus wat goed te maken afgelopen zaterdag. Ondersteund door het eigen publiek legde de ploeg veel meer energie in hun spel. En hoewel het spelniveau af en toe nog wel even wegzakte, bleef de ploeg knokken. Libero Joost de Jong had de verdediging veel beter staan dan de woensdag ervoor waardoor er meer lijn in spel zat. En in elke fase van de wedstrijd was er wel iemand die opstond om de belangrijke punten binnen te halen.

In de eerste sets werd er veel gescoord via de middenaanvallers Brian en Wildrik van de Plassche en passer-loper Dwight Hol. In de derde set werd een achterstand omgebogen in een voorsprong door prima spel van onder meer Joeri van Wijk. Hij maakte in die fase zowel aanvallend, passend als serverend het verschil. In de vierde set stond aanvoerder Stefan Arp op om de ploeg er doorheen te slepen. En tijdens alle sets was er altijd René Roth op de diagonaal. Zodra de passing even moeizaam ging, kon spelverdeler Wayne Hol de bal altijd kwijt op hem in de wetenschap dat hij er nog wel iets van kon maken. Wayne Hol pakte zelf ook nog zijn punten mee door enkele goede servicereeksen.

Daarnaast was het coachende duo John Kemp en Niels Reder ook lekker actief. Er kwam veel sturing van de zijlijn om de juiste focus te behouden, op de juiste plekken te serveren en voldoende aanvalsvariatie te brengen. Niels Reder kwam in de vierde set zelfs nog even zelf het veld in om wat rust te brengen in de verdediging. En zo werd duidelijk dat als iedereen vanuit zijn taak speelt met voldoende energie en agressie dat WHV voor iedereen lastige tegenstander kan zijn.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Hajraa op het programma. De Eindhovense studenten staan in de onderste helft van de ranglijst maar WHV weet inmiddels dat het zich niet kan  permitteren om tegenstanders te onderschatten.