Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV op ervaring afgetroefd

De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag City Bril Krimpen op bezoek. Dit beloofde vooraf een interessante ontmoeting te worden. WHV stond op een gedeelde tweede plek op de ranglijst met evenveel punten als de bezoekers die daar echter één wedstrijd meer voor nodig hadden. Tijdens de wedstrijd werd echter duidelijk dat de Asperense mannen het moesten afleggen tegen de ervaring die de ploeg uit Krimpen met zich meebracht. Met 1-3 wist WHV slechts één punt aan deze ontmoeting over te houden.

WHV startte de wedstrijd met te weinig overtuiging. De servicedruk was te laag en aanvallend speelde de ploeg te voorzichtig. De ploeg uit Krimpen kwam dan ook niet in problemen en wist de eerste set zonder problemen binnen te halen.

De tweede set kroop WHV wat meer uit zijn schulp. Trainer coach John Kemp bracht de niet geheel fitte René Roth in de ploeg waardoor er wat meer lijn in het spel kwam. Aanvallend kwam er meer variatie en overtuiging waardoor de druk op de tegenstander toenam. Omdat ook de service beter begon te lopen wist WHV de set binnen te halen en daarmee de stand weer gelijk te trekken. Waar iedereen daarna hoopte dat de Asperense heren deze lijn zouden doortrekken, volgde er echter een uiterst matige derde set.

Er leek ineens nog maar weinig te lukken aan de zijde van de thuisploeg. Zelf had WHV maar weinig grip op de aanvallers van Krimpen. Elke bal die het net over kwam ging of via de handen van de blokkering uit of werd slecht verwerkt in het achterveld. En in plaats van harder te gaan werken, stonden de spelers steeds vaker naar elkaar te kijken en was er verwarring over wie welke bal moest pakken. Omdat ook de servicepass aan Asperense zijde terugviel werd het lastiger om zelf de side-out te spelen. Regelmatig stuitte WHV op de solide verdediging van de bezoekers die zich goed hadden ingesteld op het spel van de thuisploeg.

Na de derde set redelijk kansloos verloren te hebben, herstelde de ploeg zich in de vierde set aanvankelijk prima. Sterker nog in de eerste helft van de set pakte WHV een voorsprong van drie tot vier punten en leek het op weg om een vijfde set af te dwingen. Toch zakte halverwege de set het niveau weer te ver terug. De thuisploeg werd rommelig en onzuiver en gaf het initiatief over aan de tegenstander die dat dankbaar aanpakte.

Een leerzame wedstrijd voor de jonge Asperense ploeg. WHV laat zich nog wat te makkelijk uit balans brengen als de tegenstander de angel uit de ploeg weet te halen. Komende woensdag wacht echter alweer de volgende wedstrijd. Dan mag de ploeg op bezoek in Hendrik-Ido-Ambacht. En direct daarna op zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Volley-Zuid uit Rotterdam.