Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames WHV tonen spierballen tegen koploper

Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van WHV tegen koploper HLB/Van Daal uit Den Dungen. Na een spannende strijd, met winst voor WHV in de eerste set en een tribune vol publiek, eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor HLB. 

Het team van WHV bestond deze wedstrijd uit elf spelers, aangezien de vijf vaste, talentvolle jeugdspelers door coach Niels Reder gevraagd zijn alle thuiswedstrijden mee te spelen. Lotte Kleijer begon met een plek in de basis en toonde haar waarde al snel na de start van de wedstrijd. Naast een mooi blok had zij aan het einde van de eerste set een lange serviceserie die WHV op een aanzienlijke voorsprong bracht. Servicedruk was sleutelwoord in de eerste set en bracht de ploeg uit Den Dungen vaak in moeilijkheden. Daarbij speelde WHV opportunistisch, omdat er in een wedstrijd tegen een koploper niets te verliezen valt. Met 25-20 trok WHV de eerste set naar zich toe.

In de tweede set zette het aanvallende spel van WHV zich voort. Libero Natalie Smit speelde een voortreffelijke wedstrijd en leverde veel passes af, zette maar medeverdedigers op scherp en hield vele ballen van de vloer. Desondanks had HLB constant een kleine voorsprong waar WHV niet op wist in te lopen. De jonge ploeg uit Den Dungen werkte hard en voerde de opdrachten die vanaf de kant gegeven werden goed uit. Door gretigheid slopen er bij WHV juist wat meer foutjes in en zodoende eindigde de set in 19-25 in het voordeel van HLB.

De derde en vierde set speelden de Asperense dames een goed spel, waar weinig op aan te merken was, maar het was niet zo aanvallend als in de eerste set. In deze sets bleek HLB toch een maatje te groot. Ze speelden constanter, meer geplaatst en de vaak lange rally’s besloten zij meestal in hun voordeel.

WHV’s coach Niels Reder was na afloop erg tevreden over het spel van zijn dames en benadrukte het contrast met de wedstrijd van vorige week.

Komende weken spelen de dames van WHV niet. Pas 25 november om 12:45 uur spelen ze weer, opnieuw tegen HLB van Daal, dit keer in Den Dungen.