Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames WHV laten punten liggen in Rotterdam

De dames van WHV speelden afgelopen zaterdag tegen directe concurrent RVC Libanon uit Rotterdam. In het Rotterdamse Kralingen moest de ploeg uit Asperen echter zijn meerdere erkennen in het ervaren RVC Libanon. Na ongeveer anderhalf uur spelen stond er 3-1 op het telbord en keerde WHV gedesillusioneerd huiswaarts. 

Zoals de afgelopen wedstrijden wel vaker gezien, begon WHV de wedstrijd rommelig. Opvallend veel ballen vielen onnodig op de grond, wat erop leek te duiden dat WHV scherpte miste. Pas halverwege de set kwam het team op stoom en begon het spelletje te lopen. De achterstand was echter al te groot om nog in te lopen en zodoende ging de set met 25-18 naar RVC Libanon.

Dat de dames van WHV geleerd hadden van hun fouten bleek in de tweede set. Er werd harder gewerkt en men was duidelijk scherper. Ballen die in de eerste set op de grond belandden, werden in deze set juist wel verdedigd. Het gevolg hiervan was dat spelverdeler Mirjam Steenis haar aanvalsters beter bereikte en deze meer kans tot scoren kregen. Door harde aanvallen af te wisselen met geprikte ballen scoorde WHV veel punten en had alle grip op het spel. De tweede set werd overtuigend door het team uit Asperen gewonnen.

Volleybal is niet alleen een fysiek, maar ook een mentaal spel. Het is erg belangrijk om als een team te blijven werken en dat verzuimde WHV te doen in de derde set. Enkele twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter zorgden mede voor onrust bij de Asperense ploeg en dit had zijn weerslag op het spel. Het dieptepunt van de wedstrijd was voor WHV deze set: 25-11.

Bij winst in de vierde set zou WHV er nog een vijfde set kunnen uitslepen, dus WHV-coach Niels Reder zette zijn speelsters op scherp om het goede spel uit de tweede set weer terug te krijgen. Dit lukte gedeeltelijk. De mentale klap van de slechte derde set kon door WHV niet direct uitgeschakeld worden. Pas halverwege de vierde set kwam de stand op gelijke hoogte. Een servicereeks van Lotte Kleijer bracht WHV terug in de set. En zo leek de vierde set in het voordeel van WHV te eindigen, maar opnieuw bracht een dubieuze beslissing van de scheidsrechter onrust in het spel. Met een minimaal verschil ging de winst met 25-23 naar RVC Libanon.

WHV staat nu op de negende plaats en RVC loopt door deze overwinning enkele punten uit.

Vrijdag 3 november a.s. speelt WHV thuis om 20:00 uur in sporthal de Wiel tegen koploper HLB Van Daal.