Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV boekt 1-3 uitzege op VC WIK

De Asperense volleyballers waren afgelopen donderdag te gast bij VC WIK Groot-Ammers. Tegen deze oude bekende werd een prima 1-3 overwinning gepakt. Hoewel bij start van het seizoen nog gedacht werd dat VC WIK zou meedraaien in de top kent het team een moeizame start. Dit met name omdat één van hun bepalende spelers geblesseerd is en slechts af en toe invalt voor de service. Dankzij deze overwinning klimt WHV nu naar een vierde plek op de ranglijst.

WHV was afgelopen donderdag in de eerste drie sets duidelijk een maatje te groot voor de ploeg uit Groot-Ammers. Vooraf had coach John Kemp zijn team de opdracht meegegeven om de libero van WIK met de service onder druk te zetten. En dat betaalde zich uit. Er waren mooie service reeksen van onder meer Wayne Hol en aanvoerder Stefan Arp. De langste servicereeks kwam echter van de hand van Brian van de Plassche die in de derde set een mooie voorsprong wist op te bouwen op zijn service. En als de passing goed kwam, moest WIK nog langs de sterke blokkering van René Roth zien te komen.

Daarnaast had WIK geen antwoord op de snelle midden combinaties tussen Wayne Hol en Wildrik van de Plassche. Zodra de passing aan de zijde van WHV goed was leidde dat in de meeste gevallen tot een score voor WHV. En over het algemeen wist de verdedigende linie van de Asperense volleyballers onder leiding van libero Joost de Jong de bal aardig bij de spelverdeler te krijgen. Ook passer-loper Dwight Hol kwam op de buitenpositie overigens weer tot een prima scoringspercentage.

Alleen de laatste set kon WHV niet meer doordrukken. De ploeg werd wat onzuiver en leek enigszins vermoeid. Daarnaast haalde WIK onder aanmoediging van het thuispubliek nog één keer alles uit de kast. De servicedruk werd opgevoerd en hun ervaren passer-loper kwam eindelijk goed op stoom en begon ook vanachter de drie meter lijn te scoren. En zo moesten de Asperense heren één punt achterlaten in Groot-Ammers.

Komende zaterdag ontvangt WHV in eigen huis Spivo uit Spijkenisse. Dit team staat vooralsnog op de laatste plek van de ranglijst. Aan de Asperense volleyballers de taak om ze daar te houden.