Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Volley2B maatje te groot voor WHV

Afgelopen zaterdag bleek Volley2B uit Bergschenhoek een maatje te groot voor WHV Dames 1. In Sporthal De Wiel in Asperen speelden beide teams tegen elkaar en ging Volley2B er met alle punten van door: 0-4.

De eerste set had WHV geen schijn van kans. Ondanks een goede passing in met name het begin van de set, maakten de aanvalsters aan het net hier onvoldoende gebruik van. Er werd nauwelijks gescoord vanuit de aanval, waardoor er al snel tegen een flinke achterstand werd aangekeken. Voor coach Niels Reder was dit voldoende aanleiding om al vroeg in de wedstrijd zijn jonge talenten speeltijd te geven en de ‘oude garde’ te laten observeren waar kansen tot scoren zouden liggen. B-speelster Genevieve van der Lek maakte haar debuut en speelde niet onverdienstelijk als passer/loper. De set ging met 9-25 overtuigend naar Volley2B.

In de tweede set kwamen de oorspronkelijke zes van WHV weer terug binnen de lijnen en werd er met meer bravoure en meer lef gespeeld. Dit resulteerde in een aanzienlijke voorsprong. En hoewel het spel daarna attractief bleef voor het publiek, was ook in deze set Volley2B een maatje te groot. Met 20-25 was WHV echter een stuk dichter bij de setwinst dan in de eerste set.

Het aantrekkelijke en snelle spel van beide teams werd ook in de derde set voortgezet. Wendy de Bie blokkeerde diverse ballen op het midden en op de sterke servicebeurten van Jennita Bovenschen hadden de passers van Volley2B weinig antwoord. WHV bleef vertrouwen houden en hoopte op winst van in elk geval één set. Helaas voor de Asperense dames en het in grote getalen aanwezige publiek werd ook deze set met 20-25 door Volley2B gewonnen.

Dat er ondanks het verbeterde spel toch geen set gewonnen werd, leek een negatieve invloed te hebben op het moraal van WHV. In de laatste set slopen de fouten er in allerlei opzichten weer in: de pass kwam onvoldoende aan bij de spelverdeler en de aanvalsters lieten geregeld hun kansen liggen. Al met al ontbrak het WHV vandaag vooral aan aanvalskracht, iets wat zeker over Volley2B niet te zeggen valt.

Op zaterdag 28 oktober a.s. speelt WHV om 20:00 in Rotterdam tegen RVC/Libanon.