Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Hard werken eindelijk beloond bij dames WHV

In de sfeervolle sporthal De Wiel in Asperen speelde WHV vrijdagavond tegen DVO uit Oud-Beijerland. Na anderhalf uur spelen stond er een 3-1 overwinning voor de thuisploeg op het telbord en werd DVO met slechts één punt weer naar huis gestuurd.

Coach Niels Reder gaf zijn team vooraf opnieuw de taak om harder te werken dan de tegenstander: “Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen”. De Asperense dames lieten zich desondanks in de eerste set een aantal punten de kaas van het brood eten. Het spel van DVO was niet bijzonder sterk, maar door enkele aanvalsfouten en twijfels in de verdediging bij WHV, stond er al snel een voorsprong voor DVO op het telbord. Een peptalk met duidelijke aanwijzingen in de eerste time-out van coach Reder bleek voldoende om WHV’s motor aan de gang te krijgen. De servicedruk werd opgevoerd en met name Mirjam Steenis wist met een reeks lastige ballen haar team weer op voorsprong te brengen. Eenmaal boven de twintig rook WHV de winst in de set en won deze met 25-20.

 En alsof de wedstrijd al gewonnen was, schakelde WHV in de tweede set teveel tandjes terug met als gevolg dat er al snel weer een achterstand ontstond. Dit keer wisten de dames uit Asperen deze niet meer in te lopen en de tweede set ging naar DVO.

De belangrijke derde set stonden de, soms wat getergde, aanvallers van WHV op scherp en werd er efficiënter gespeeld. Middenspeelsters Jennita Bovenschen en Wendy de Bie hielden de blokkering van DVO goed bij zich, zodat andere aanvallers gebruik konden maken van de ontstane gaten in het blok. De eerdergenoemde servicedruk was ook in deze set een belangrijk middel om op voorsprong te komen en te blijven. De spelverdeelster van DVO had namelijk veel moeite haar aanvallers aan het net te bedienen en koos daarom vaak voor een aanval vanuit het achterveld. Echter, de speelsters van DVO leken deze aanval onvoldoende te beheersen en sloegen de bal vaak uit, dan wel in het net.

Op een onnodig spannend einde van de derde set na, was WHV in de derde en vierde set duidelijk de betere partij en won daarmee uiteindelijk de wedstrijd met 3-1.

De volgende wedstrijd van WHV is zaterdag 7 oktober om 15:45 uur in Vlaardingen.