Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV komt te kort in eerste competitiewedstrijd

Het seizoen 2017-2018 is voor het eerste damesteam van WHV niet goed begonnen. In Capelle aan den IJssel werd met 4-0 verloren van VCN. 

WHV kampt ook dit seizoen met een krappe selectie door vertrek en zwangerschap van enkele speelsters. Met zes vaste speelsters (inclusief libero) is het damesteam genoodzaakt structureel gebruik te maken van jeugdspeelsters uit de A. Sinds eind vorig seizoen trainen beide teams samen onder leiding van trainer/coach Niels Reder, wat zeer bevorderlijk is voor de integratie van de jeugdspelers.

Reder zette zijn team voorafgaand aan de wedstrijd op scherp door hen een duidelijk taak mee te geven: zorg dat we harder werken dan VCN. Zijn visie dat hard weken loont, werd duidelijk zichtbaar in de eerste set. Na enkele punten kwam WHV in het ritme en werd er een dynamische verdediging neergezet waardoor VCN moeilijk tot scoren kwam. Het antwoord van VCN kwam in de service: de servicedruk werd opgevoerd en dat bracht WHV in moeilijkheden. Teveel punten gingen op die manier verloren en maakte dat VCN er met de winst vandoor ging.

In de tweede en derde set hebben de dames weinig laten zien van het goede spel uit de eerste set. De servicedruk vanuit VCN bleef erg hoog en hoewel WHV’s libero Natalie Smith verwoede pogingen deed hierop te anticiperen, lukte het WHV niet om grip op de wedstrijd te krijgen. De vierde en laatste set wist WHV VCN nog enige tijd onder druk te zetten door veel moeilijk geplaatste ballen te spelen, maar dit was niet voldoende voor de winst. VCN won met 4-0.

A-speelsters Lotte Kleijer en Irene Bijl speelden beiden verdienstelijk mee, maar al met al speelde WHV vandaag te onzeker. Niels Reder: “We twijfelen teveel en juist dan worden er fouten gemaakt. De dames van VCN zijn goede volleyballers, maar we hadden vandaag meer van onszelf moeten laten zien.”

Vrijdag 29 september a.s. speelt WHV om 20:00 uur thuis tegen DVO.