Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV sluit succesvolle oefencampagne af

De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag hun laatste oefenduel gespeeld. Aankomende zaterdag start de competitie hoewel de eerste wedstrijd voor WHV pas op zaterdag 7 oktober zal zijn. Dit vanwege het feit dat aanvoerder Stefan Arp op huwelijksreis is.

In eigen huis kruiste de Asperense mannen afgelopen zaterdag de degens met VC WIK uit Groot-Ammers. Een bekende tegenstander voor WHV met een flinke dosis ervaring. Een team ook dat de Asperense heren in de competitie hebben zitten. Een mooie graadmeter dus. De mannen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van op de dag dat WHV zijn 60-jarige jubileum mocht vieren.

De selectie is ten opzichte van vorig seizoen flink verjongd. Zo heeft Niels Reder die jarenlang de spelverdeler positie heeft ingevuld voor het eerste herenteam een stapje terug gedaan om plaats te maken voor de jeugd. Een plek die nu wordt ingevuld door de jonge Wayne Hol die samen met zijn jongere broer Dwight is overgekomen naar Heren 1. Daarnaast zijn er nog twee jonge talenten overgekomen te weten middenspeler Brian van de Plassche en libero Joost de Jong. Vertrokken zijn Ewout de Jong, Virgil in den Eng en Sander Arp. Niels Reder blijft gelukkig nog wel nauw betrokken bij Heren 1. Als assistent trainer / coach zal hij zijn ervaring gaan overbrengen op de jonge generatie en in noodgevallen kan hij als speler invallen.

Dit bleek zaterdag al direct nodig. Stefan Arp ontbrak vanwege eerder genoemde reden en Joeri van Wijk ging in de eerste set al door zijn enkel zodat Niels op de passer loper positie kon gaan spelen. En dat ging hem prima af. De ploeg speelde overigens in totaliteit niet onverdienstelijk. Er zat een goede dynamiek in het spel en spelverdeler Wayne Hol begint langzaam in zijn rol te groeien. Het samenspel met de ervaren middenspeler Wildrik van de Plassche begint steeds beter te lopen. Daarnaast komt er steeds meer variatie in zijn spel waardoor hij regelmatig de blokkering weet te verrassen. Daardoor kwamen ook diagonaalspeler René Roth en passer loper Dwight Hol regelmatig tot scoren.

De eerste twee sets werden een prooi voor WHV waarna er wat werd geschoven in de opstelling. Coach John Kemp wilde even de flexibiliteit testen en zag dat zijn team even moest omschakelen. Het spel werd iets rommeliger en de kansen die er zeker waren, werden niet altijd meer benut. De derde set ging dan ook naar WIK, waarna er een spannende vierde set volgde. WHV stond weer in de vertrouwde opstelling maar wist in de slotfase net niet door te drukken. Met 26-28 ging de set verloren maar de stijgende lijn werd doorgetrokken zodat WHV de vijfde set wel wist te winnen.

Hoewel WIK nog niet in absolute topvorm verkeerde een mooie opsteker voor WHV. Zeker met in het achterhoofd dat WHV ook niet compleet was. Zaterdag 7 oktober starten de Asperense heren de competitie tegen SNA in Bleskensgraaf.