Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Jaarlijkse WHV beachtoernooi zwaar door mulle zand en warme weer

Voor de 9de keer organiseerde volleybalvereniging WHV haar jaarlijkse beachtoernooi. De eerste 3 keren was het Leerdamse Dr. Reilinghplein het toneel, maar sinds 2011 kunnen de WHV-ers op het natuurbad De Wiel beachvolleyballen.

De organisatie was wederom in handen van Stefan Arp. De beachvolleyballers konden in heus zomersweer hun wedstrijden afwerken. De zon was intens maar een koel briesje vanaf het water maakte het aangenaam.

Er werd gespeeld met het best-of-three-principe waarbij een team 2 of 3 sets moet winnen voor winst van een wedstrijd. Bij beachvolleybal worden de sets tot 21 punten gespeeld in vergelijking met de 25 punten in het zaalvolleybal. Daarbij wordt ook om de 7 punten wordt van speelhelft gewisseld.

Een groot aantal van de deelnemers had die week ervoor ook al getraind om op niveau te komen wat ook spectaculaire en voor het publiek aantrekkelijke wedstrijden.

Gezien het warme weer en met mulle zand bleek de service een belangrijk wapen. Juist omdat het zand zo droog was, is afzetten lastig en zwaar. Ook de spronghoogte wordt enorm beperkt.

Uiteindelijk wonnen Olaf van Arkel en Niels Reder het toernooi en werden Wim en Dagmar van de Boomgaard tweede, Stefan Arp en Rens de Ridder derde en de jonge talenten Brian van de Plassche en Tobias Pesselse vierde.