Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

WHV dromen komen uit tijdens 60-jarig jubileum

CMV-kamp
De langgekoesterde dromen om een CMV-kamp en een blacklight toernooi te organiseren, kwamen dit weekend uit. Vanaf vrijdagmiddag was het een feest voor de WHV-jongste jeugd tot 14 jaar. Er werd begonnen met een training gegeven door diverse WHV-trainers die een speciale training verzorgde. Daarna werd er friet gegeten bij Cafetaria De Wiel die het avonddiner verzorgde. Een derde deel van de zaal werd omgetoverd tot een grote disco door DJ Roy Groenenberg waar de kinderen lekker konden dansen en spelen. De spanning liep wel steeds verder op, want met z’n allen in een grote zaal slapen is toch wel heel spannend. Na de disco werden alle luchtbedden en slaapzakken geïnstalleerd, waarbij de kinderen in kringetjes in de zaal lagen als een soort tentenkamp. Voordat de filmavond startte, kregen de kinderen eerst nog een ijsje. Vanaf de luchtbedden konden de kinderen op een groot scherm naar een leuke kinderfilm kijken. Al vroeg in de morgen werden de kinderen gewekt door een aubade gegeven door Wicky van Loo, waarna met z’n allen gezellig ontbeten werd in de sportkantine. Organisatoren Lineke Verhoef en Gerlanda van Wijk die de hele organisatie op zich hadden genomen waren erg blij met alle vrijwilligers die wilde helpen om het allemaal in goede banen te leiden. Iedere groep van kinderen had twee begeleiders om alle kinderen voldoende aandacht en ruimte te geven om zich lekker te vermaken. Het overnachten in zo’n grote zaal bleek toch wel heel erg spannend en heel erg leuk.

WHV Blacklight toernooi event
Na het ontbijt startte het ouder-kind toernooi in het blacklight. De lijnen en de netten werden voorzien van fluorescerende plakband en er werd gespeeld met gewone volleyballen voorzien van fluorescerende verf. WHV heeft een speciaal jubileumshirt ontworpen en alle vrijwilligers kregen gesponsord door de ondernemers van het Europaplein een vrijwilligersshirt. Deze shirts zorgde voor een verbindende sfeer in de zaal. De organisatie van het blacklight toernooi, onder leiding van Daniel van der Neut had gekozen om ook discolampen te huren, waardoor het ook nog eens heel gezellig werd in de sporthal De Wiel. Daarnaast stelde de organisatie ook fluorescerende tape en schmink beschikbaar om extra op te vallen in het neonlicht, waardoor het een echt feest werd. Na het ouder-kindtoernooi ging het toernooi over in wedstrijden voor de jeugdteams. Het oriëntatievermogen wat bij volleybal erg belangrijk is, is in het donker veel minder makkelijk. De afstanden tot lijnen en zeker als er snelle ballen worden gespeeld is de balbaanherkenning ook een extra uitdaging. Het volleyballen in het blacklight was aanvankelijk een uitdaging maar de volleyballers bleken in staat de extra handicaps toch verrassende te kunnen overwinnen, waardoor er verrassend goed in de zaal gespeeld werd. Tijdens het jeugdtoernooi waren het met name jeugdteams De Meteoor uit Gorinchem die streden tegen de teams van WHV. De Meteoor viert 16 september a.s. hun 60-jarig jubileum en doet dat ook door eveneens in het blacklight te gaan volleyballen. Gezien de hoge kosten van de neonlampen werd de zaal de gehele dag intensief benut. Het toernooi werd mogelijk gemaakt door aannemingsbedrijf De Groot en Schagen uit Sliedrecht. Vanaf 16:00 startte het senioren toernooi met allerlei verschillende teams, en om 20:00 startte het onderling toernooi voor WHV-leden en oud-leden. Tijdens het seniorentoernooi waren er diverse gelegenheidsteams op de been. Zo speelde het dames 3-team dat tweemaal kampioen werd tussen 1976 en 1978 zonder ook maar een set te verliezen, mee. En ook het veteranenteam dat in 2015 nog nationaal kampioen werd. De organisatoren Bart Pietersen, Charlotte Bos, Eline Katerberg en Daniel van der Neut zijn blij met de grote aantal deelnemers en al het publiek dat nieuwsgierig een blik vanaf de tribune deed om het volleyballen in het blacklight te aanschouwen.

Op naar de BBQ, reünie en XXL feest
Op vrijdagavond 7 juli viert WHV haar 60-jarig jubileum met een BBQ. Mocht je nog niet aangemeld zijn doe dat dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat het Olaf van Arkel of Rita Versluis weten. Op 16 september zal WHV een dag lang een museum inrichten met veel oude foto’s, shirts, filmmateriaal om de herinneringen met oud-leden op te halen. ’s Avonds is het grote XXL-feest, waarvoor kaartjes bij Roy Groenenberg gekocht kunnen worden.