Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Langgekoesterde WHV wensen gaan in vervulling tijdens 60 jarige jubileum

Al een aantal jaren hadden diverse leden van volleybalvereniging WHV de wens om een CMV-kamp te organiseren voor de kinderen van 6 tot en met 12. Naast dit idee waren er andere leden die een blacklight toernooi wilde organiseren. Beide activiteiten vragen behoorlijk veel organisatie, maar gedreven door het 60-jarig jubileum en de mogelijkheden van de nieuwe accommodatie De Wiel hebben ertoe geleid dat in het weekend van 23 en 24 juni beide evenementen georganiseerd gaan worden. Deze zomer viert WHV jaar 60 jarig jubileum en er worden door allerlei WHV-ers vol trots evenementen georganiseerd.

Lineke Verhoef, oud bestuurslid voor CMV bij WHV had al jaren geleden het voornemen om het CMV-kamp te organiseren. Vanuit die rol organiseerde ze al diverse activiteiten en clinics voor deze leeftijdscategorie, maar een kamp is net iets extra’s. Iets dat je jaren later nog zult herinneren en iets wat een fijne jeugd symboliseert. Waarschijnlijk is om die reden het kamp ook gekozen door de enquête die is gehouden onder de WHV-ers eind van vorig jaar, licht Lineke toe. Lineke organiseert het kamp samen met Gerlanda van Wijk. Lineke Verhoef: ‘Zowel Gerlanda als ik zijn al jaren betrokken bij de CMV en jeugd. Vanuit deze ervaring willen we in ons jubileumjaar ook graag iets betekenen voor de kinderen van WHV. Met dit speciale kinderkamp betrekken we ook de jongste leden van WHV bij het vieren van ons jubileum. We hopen een kamp vol volleybal, gezelligheid en plezier!

Het kamp leeft enorm bij de kinderen. Ze zeggen er andere activiteiten voor af om hierbij te zijn. Veel ouderen zijn jaloers en zouden eigenlijk ook in de zaal willen overnachten. Gerlanda licht toe: ‘Logeren is voor kinderen altijd al speciaal en een beetje spannend. Als je dat dan ook nog eens in een sporthal kan doen maakt het allemaal extra leuk. Een sporthal is daarnaast een plek waar je normaal gesproken niet slaapt, dat mag doorgaans niet. Dat maakt het voor kinderen denk ik ook wat spannender en leuker. Doordat op zaterdag al het blacklight toernooi wordt georganiseerd, was het voor ons heel natuurlijk om hier gewoon bij aan te sluiten. Zo krijgen de kinderen twee unieke ervaringen: én slapen in de sporthal én volleyballen in het donker. Op vrijdag starten we met een soort speciale training voor alle CMV niveaus en de C-jeugd, gegeven door twee van WHV's beste trainers. Het avondprogramma bestaat lekkere frietjes van Cafetaria de Wiel eten, film kijken en een disco. Op zaterdag zullen de kinderen met hun ouders volleyballen.

Ook het blacklight toernooi stond al langer op het verlanglijstje van de toernooi- en activiteitencommissie. De zaal wordt dan helemaal lichtvrij gemaakt en de netten en lijnen worden voorzien van lichtgevend tape. Er wordt gespeeld met een lichtgevende bal. Dit idee werd door veel WHV-ers gekozen omdat bijna niemand op deze manier gevolleybald heeft. Omdat de kosten van het huren van het materiaal en de lampen erg duur is, is een gehele dag gepland om zo optimaal mogelijk mensen gebruik te kunnen laten volleyballen. Daniel licht toe: ‘Het volleyballen in een zaal met blacklight is zo'n bijzondere ervaring en dat maakt veel mensen nieuwsgierig. Door het effect dat het blacklight geeft krijgt het volleyballen een nieuwe dimensie. Het belooft ook een bijzondere te worden, omdat het sporten in het donker voor een apart gevoel zorgt. Door de blacklight lampen zullen alle fluorescerende materialen oplichten, waardoor de sporthal er heel anders uit ziet dan je normaal gewend bent.‘

Daniel organiseert dit omvangrijke toernooi met de anderen leden van de toernooi- en activiteitencommissie Bart Pieters, Charlotte Bos en Eline Katerberg. Jaarlijks organiseren zij al grote toernooi als het basisscholentoernooi en het bedrijventoernooi. Dit is een gehele dag wat nog veel meer voorbereiding vraagt en daarom helpt ook iedereen mee. Het is erg leuk om een dag te organiseren voor de vereniging en de volleyballers uit de regio die men zal blijven herinneren en waarbij je iedereen een ontzettend leuke dag bezorgd.

We hebben de dag verdeeld in verschillende delen. Zo kunnen onze kinderen 's ochtends als afsluiting van hun CMV-kamp met hun ouders of familieleden deelnemen aan het ouder-kind toernooi. 's middags hebben we twee openbare jeugd- en seniorentoernooien waar je met het door jouw opgegeven team kan komen volleyballen tegen allerlei teams uit de regio. We sluiten de dag af met een mixtoernooi voor alle leden en betrokkenen, bij aankomst word je ingedeeld in een team en speel je de hele avond tegen bekende WHV-ers van nu en ook met oud-leden. WHV wil het jubileum wil WHV de verbinding houden met oud-leden en zij zijn zeker van harte uitgenodigd om ook mee te doen. Met dit programma kunnen we iedereen laten genieten van het evenement, dat was één van de belangrijkste redenen om de dag zo in te delen.

De dag wordt mogelijk gemaakt door De Groot & Schagen Aannemingsbedrijf B.V. uit Sliedrecht. Onze sponsor is werkzaam in de grond- weg - en waterbouw en verzorgd onder andere riolerings- straat- en sloopwerkzaamheden. Daarbij zijn ze ook gecertificeerd voor het verrichten van bodemsaneringen. Zonder deze  hoofdsponsor was het niet mogelijk geweest om de hoge kosten te kunnen dekken. Nu hopen we dat iedereen nog lang zal praten over de donkere sporthal en de bijzondere manier van volleyballen. Het moet een belevenis worden die je niet had willen missen.

Mocht je nog mee willen doen, geef je dan snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.